Pala’nın usülsüz ruhsatlı işyeri mühürlendi
Afyonkarahisar'ın Emirdağ Belediye Başkanı seçilen MHP'li Uğur Serdar Kargın, ilk icraat olarak eski başkan AK Partili Cengiz Pala'ya ait turizm firmasını, usulsüz ruhsat nedeniyle mühürletti.
Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın karşısında yerel seçimi kaybeden eski başkan Cengiz Pala'ya ait turizm firması şubesi, ruhsatındaki usulsüzlük ve eksikler nedeniyle dün mühürlendi. Belediye Başkanı Kargın'ın talimatıyla yapılan incelemede, Pala ailesine ait işyerinin ruhsatında 1 metrekare olarak gösterildiği tespit edildi. İncelemede, 5 Temmuz 2013'te eski belediye başkanı Cengiz Pala'nın imzasıyla verilen ruhsatta, 1 metrekare olarak gösterilen işyerinin 60 metrekare olduğu belirlendi. Firmanın işyeri açma ruhsatı almak için yaptığı başvuruda da pek çok evrakın olmadığı tespit edildi. Bunun üzerine Emirdağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dün Sabah işyerini mühürledi.
MÜHÜR KIRILDI, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
Firma çalışanları, zabıta ekiplerinin ayrılmasının ardından mührü kırarak işyerini açtı. Firma hakkında 'mühür fekki' nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunan Emirdağ Belediyesi, akşam saatlerinde yeniden işyerini mühürledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan eski belediye başkanı ve firma sahibi Cengiz Pala, "Söyleyecek söz bulamıyorum. Bizim ruhsatımız var. Belediyede başvuru evrakımız da mevcut. Ancak belediyedeki dosyamız kaybolmuş. Her şeye rağmen eksiklerin tamamlanması için süre verilmesi gerekirdi. Avukatımız konuyu takip ediyor" dedi.
'USULSÜZLÜĞE GÖZ YUMAMAYIZ'
Emirdağ Belediye Başkanı Kargın ise uygulamayla ilgili şunları söyledi:
"Ortada İstanbul merkezli bir turizm firması var. Emirdağ Şubesi açılmış ama burada şubenin yetkili bir mesul müdürü bulunmuyor. Belgelerinde eksiklikler var. Ayrıca işyeri 60 metrekare olmasına rağmen 1 metrekare olarak gösterilerek usulsüzlük yapılmış. Gerekli belgeler getirildiğinde belediye olarak işyerine yeniden ruhsat hazırlayacağız. Ancak usulsüz alınmış ruhsata göz yummamız beklenemez. Mülki idare olarak görevimizi yapıyoruz."
Editör: Haber Merkezi