EMİRDAĞ’IN KURTULUŞUNUN 93. YIL DÖNÜMÜ
Emirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü, ESAB tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle Emirdağ’da kutlandı. Halkın ve Emirdağ protokolünün geniş katılımıyla gerçekleşen kurtuluş etkinliklerin ilki saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda pano ve fotoğraf sergisi ile başladı. Sergide yer alan 60 pano fotoğrafta Emirdağ’ın işgal krokileri, Yunan Harp arşivinden alınan Emirdağ’ın işgal fotoğrafları, işgale karşı başkaldıran kahramanların fotoğrafları yer aldı. Milli eğitim müfettişlerinden genç yaşta hayatını kaybeden Hulusi Türkseven anısına ithaf edilen sergi, Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Diker Emirdağ Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yiğiter başta olmak üzere Emirdağ protokolü tarafından gezildi. Çoğu ilk defa yayınlanan pek çok belge, ziyaretçilerin de ilgisini çekti. Gün boyunca açık kalan sergi, adeta izleyici akına uğradı.
Kurtuluş etkinliklerinin ikinci bölümüne Emirdağ Anadolu Öğretmen Lisesi konferans salonunda yapılan ‘Kurtuluş Paneli’ ile devam edildi. Eğitimci Ayhan Türkseven’in yönettiği panelde konuşmacı olarak, Prof. Dr. Osman Köksal, araştırmacı yazar İlyas Küçükcan, şair Muharrem Kubat ve ESAB Başkanı Ahmet Urfalı katıldı.
Etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunan ESAB Başkanı Ahmet Urfalı, Emirdağlılar olarak etkinlikle ile atalarına karşı olan sorumluluklarını yerine getirdiklerini ifade ederek, “Bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde bizlere katkı sağlayan kişi, kuruluş ve kurumlara teşekkür ederim. Bizler ESAB yöneticileri olarak, atalarımıza karşı bir görevi yerine getirdiğimize inanıyoruz. Çünkü geçmişimizin geleceğimiz olduğunu biliyoruz. Emirdağ halkının Milli Mücadele’de vermiş olduğu şanlı direnişi yaşatmaya, hatırlatmaya devam edeceğiz” dedi.
Editör: Haber Merkezi