EMİRDAĞ BELEDİYE BAŞKANI KARGIN, MHP’DEN İSTİFA ETTİ

MHP'nin Afyonkarahisar'da milletvekili aday listesine tepki gösterdiği gerekçesiyle hakkında ihraç istemiyle işlem başlatılan Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

MHP'nin Afyonkarahisar'da milletvekili aday listesinin açıklanmasının ardından Emirdağ İlçe Teşkilatı ve Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın'ın desteklediği Emirdağlı işadamı Abdil Demiral'ın 5'inci sıradan listeye girmesi tepkiye neden oldu. Emirdağ İlçe Başkanı Ceylan Morca, Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın ve teşkilat yöneticileri, önceki gün akşam il teşkilatına gelerek, duruma tepki gösterdi. Belediye Başkanı Kargın'ın iddiaya göre 'Ben bu partide bir daha görev almak istemiyorum' diyerek tepki göstermesi üzerine hakkında ihraç talebiyle işlem başlatıldı. Yaşananlar üzerine İlçe Başkanı Ceylan Morca ve ilçe yönetimi dün istifa kararı aldı.

Dün konuya ilişkin açıklamasında ihraç işlemi gerçekleştiğinde itiraz hakkını kullanmayacağını söyleyen Emirdağ Belediye Başkanı Kargın, bugün ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada partisinden istifa ettiğini duyurdu. MHP Genel Merkezi'nin ihraç işlemini geciktirdiğini kaydeden Kargın, 'Üzülerek istifa ediyorum' başlıklı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Polemikler, tahminler, pazarlıklar, vesveseler son bulsun. İktidara koşar adım giden MHP'nin gayet iyi farkındayım. Buna rağmen, şu anki adaletsiz genel merkez yönetiminin hiçbir tarafında bulunmak, şirinlik yapmak istemiyorum. İhracımı beceremeyen, geciktiren genel merkezin işini kolaylaştırmak için bir hamle daha yaparak istifamı sunuyorum. Kutsal bildiğim davanın hatrına, bir nefer olarak hizmet etmekten geri durmayarak, milliyetçi ülkücü harekete hizmette kimseye biat etmeden, liyakatsizlerden emir almadan, ömrümün kalan kısmını bu davaya vakfedeceğim. Bu kurbanın, bu davaya verilen son kurban olması temennisiyle.

Editör: Haber Merkezi