Bakan Eroğlu’nun Katılımı Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Gerçekleşti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca ilimize bağlı, Emirdağ ve Bayat ilçelerimiz ile İhsaniye ilçemize bağlı Döğer Beldesinde Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı merasimi Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Valimiz Aziz Yıldırım’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.

Sırasıyla Emirdağ, Bayat, İhsaniye İlçesine bağlı Döğer Beldesinde yapılan törenlere Bakanımız Eroğlu ve Valimiz Yıldırım’ın yanı sıra, Orman ve Su İşleri Bakanlığı üst düzey yöneticileri, İGM Başkanı Salih Sel, Kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenlerde Orman ve Su İşleri Bakanlığının yaptığı çalışma ve faaliyetlerinin yer aldığı tanıtım filminin gösterilmesinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Programlara katılan vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gösterilen törenlerde gelir getirici ağaç dikimi, Orköy destekleri ve arıcılık gibi konularda verilen hibeler hakkında Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez tarafından bilgiler verildi.

Konuşmalar sırasında kürsüye gelen Valimiz Aziz Yıldırım; “Sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığımı belirtirken tüm hemşerilerime hoş geldiniz diyorum. Bazen temel atmalar ve bazen de açılışlar yapıyoruz. Sayın Bakanımız, sadece kendi Bakanlığı konusunda değil, daha birçok alanda bizlere destek oluyor. Eğitim alanında bir çalışma olduğunda Milli Eğitim Bakanlığı ile sağlık konusunda Sağlık Bakanlığı ile temaslarda bulunuyorlar. Afyonkarahisar’a hizmet etmek için her alanda katkı ve desteklerini eksik etmiyorlar. Sağlık ve eğitim konularının yanı sıra tarım alanında bir istek veya talep olduğunda bizlere yardımcı oluyor. Bizlere her konu da destek olan Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na saygı ve şükranlarımızı sunuyorum. Sayın Bakanımız herhangi bir satıh ve görev alanına bakmıyor, önemli olanın vatandaşımıza destek olmayı ve halkımıza hizmet etmeyi benimsemişler. Bu bakış açısıyla da pek çok vatandaşımıza destek oluyor. Gerek Afyonkarahisar’ın ilçelerine, gerek merkezine ve gerekse de tüm Türkiye’ye destek oluyor. Ben yoğun programlarını biliyorum. Sayın Bakanımız tarıma da, süt üretimine ve hayvancılığa da destek veriyor. Hanımefendilere kredi sağlanıyor. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının görev alanına giriyor diye düşünebilirsiniz. Bu kredilerin bir kısmı da hibe destekli oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı konusu diyebildiğiniz okullarımızın bahçelerini yeşillendiriyor. Sağlık Bakanlığının görevi çerçevesi içinde olan hastanelerimizin bahçelerini yeşillendiriyor. Belediyelerin görev alanları diye biliyorsunuz, yollar yeşilleniyor. Ulaştırma Bakanlığının görevi olan yolların yeşillendirilmesini Sayın Bakanımızın yaptığını görüyorsunuz. Ben Sayın Bakanımıza sizlerin huzurunda kendisine bir kez daha teşekkürlerimi arz ediyorum. Halka hizmet konusundaki fikir değişikliği Sayın Cumhurbaşkanlığımız önderliğinde gerçekleşmiştir. Artık önemli olan vatandaşımıza sunulacak olan hizmettir. Hangi konunun kimin görev ve sorumluluklarına girdiği değil önemli olan birazcık irtibat sağlansın bu sayede bütün bakanlıklar hep birlikte hareket ediyor ve gücü olan ise hangi konuda olursa olsun eksik kalan yere destek ve katkılarını sunmaktadır. Bu zihniyeti taşıyan ve bu düşünceyi aşılayan Sayın Cumhurbaşkanımıza başta olmak üzere, Sayın Başbakanımıza, Bakanlarımıza teşekkürlerimi arz ediyorum. Tüm hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.“ dedi.

Törenlerde son konuşmayı yapan Bakan Eroğlu ise; “Böylesine güzel bir günde sizlerle birlikte olmaktan çok memnunum, bizlere desteklerinizden ve coşkulu karşılamanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Sizlere hizmet etmek için buradayız. Sizinle bir arada olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Özellikle orman köylülerimizi kalkındırmak için bir seferberlik başlattık. Bunun mimarı Sayın Cumhurbaşkanımızdır. 21 Martta Sayın Cumhurbaşkanımız milletimize müjdeler verdi. Bu müjdeler Orman ve Su İşleri Bakanlığı faaliyetleri konusunda idi. Sayın Cumhurbaşkanımız emrini vatandaşa hizmet etmek için en iyi şekilde yerine getireceğiz.” dedi.

Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçiyoruz diyerek sözlerine devam eden Bakan Eroğlu; “Sayın Cumhurbaşkanımız 6 tane seferberlik ilan etti. İnşallah 5000 köyümüzde orman üreteceğiz. Bizler gelir getirici ormanı kuruyoruz. 3 yıl bakıyoruz. 49 yıllığına vatandaşımıza teslim edeceğiz. Bizler Afyonkarahisar’a ve ilçelerine sayısız tesisi yaptık. Ormanlar, taşkın koruma, baraj, sulamalar, içme suyu tesisleri ve arıtma tesislerinin yanında eğitim ve sağlık gibi konularda vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet ettik. Hizmet etmeye de devam edeceğiz. Tüm ilçelerimizi çiçek gibi yapacağız. Ücretsiz fidanlar vereceğiz. Bizim zamanımızda ormanlık alanlarımız rekor seviyede arttı. İnşallah artırmaya da devam edeceğiz. Bizim sahamız çok geniştir. Sadece Türkiye’de değil yurt dışında da destanlar yazdık. Eskiden illere yapılan yatırımı bizler ilçelere ve hatta köylere yapıyoruz. Programımızın sonunda köyler için kura çekeceğiz. Bu kura sonucunda yangınlar da kullanmak üzere su tankı vereceğiz. Sadece bununla yetinmedik. Evlerdeki hanım kardeşlerimizi çalışmaya yönelik destekler vereceğiz. Çocuklarımız daha iyi yetişsin diye eğitim konusunda da destekler veriyoruz. Eskiden çocuklar tebeşir tozu yutuyordu. Akıllı tahtalar, tabletler ve hatta ücretsiz kitaplar veriyoruz.” dedi.

Türkiye çapında yapılan yatırımlara değinen Bakan Eroğlu; “Eğitimin yanında ulaşımda da destanlar yazdık. Dağları devirdik, bölünmüş yollar yaptık, tüm yollar Afyon Kaymağı gibi oldu. Hızlı Treni Afyonkarahisar’a getirdik. Tüm illeri Afyonkarahisar’a yaklaştırdık. İşte nerden nereye geldik. Afyonkarahisar’da Zafer Havaalanı var. Dünyanın en iyi Havaalanının yapılması için de çalışmalara başladık. Sağlık sisteminde de çığır açtık. Eskiden girmeye cesaret edemediğimiz hastaneler şu anda 5 yıldızlı otel gibi oldu. Paramızdan da 6 sıfır attık. Paramız değerlendi. Kendi silahımızı yapıyoruz, helikopter, tank, insansız hava araçları, deniz altılar ve daha birçok stratejik araçları kendimiz üretiyoruz. Dünyanın konuştuğu G20 zirvesi Türkiye’de yapıldı. Türkiye günden güne gelişiyor.” dedi.

Türkiye’nin büyümesini istemeyen güçlerin olduğunu vurgulayan Bakan; “Dışardan birçok destek alan terör örgütleri ile mücadele ediyoruz. Allah’ın izniyle bunlarında üstesinden hep birlikte geleceğiz. Son zamanlarda çıkan FETÖ’ye de Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde kahraman Türk Milleti engel oldu. İnşallah böyle bir problemimiz kalmayacak ve daha da küresel bir güç olacağız. Türkiye 21. asra mührünü vuracaktır. Bunun için bir arada olmamız gerekiyor. Önümüzdeki günlerde önemli bir sürece giriyoruz. Önemli bir karar alacağız. İnşallah ülkemizin geleceği için hep birlikte olacağız.” dedi.

Milletimizin desteğiyle Türkiye’nin günden güne büyüdüğünü ve daha da büyüyeceğini belirten Bakan Eroğlu; “Dünyada 16. sıradayız. Bu sıralama bizleri tatmin etmiyor. Neden ilk onun içinde değiliz. Bunun için hep birlikte gayret edeceğiz. Bu anlamda ilçelerimize yaptığımız yatırımların hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, Afyonkarahisarlı tüm hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

Törenlerin sonunda ise Bakanımız Eroğlu, Valimiz Yıldırım ve protokol üyeleriyle birlikte Emirdağ, Bayat, İhsaniye ilçesi Döğer Beldesinde Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları dağıtımı merasimi gerçekleşti.

Programları çerçevesinde ziyaret ettiği okul bahçelerine fidan diken Bakan Eroğlu ve Valimiz Yıldırım, öğrencilerle bir araya gelerek verdikleri hediyelerle onları sevindirmeyi unutmadılar.

Editör: Haber Merkezi