Yüksel: “Ülkemizin Bölünmez Bütünlüğüne Karşı; Gün. Birlik Olma Günüdür”

Adalet ve Kalkınma Partisi Dinar İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel Dinar Belediye Başkanlığının resmi internet sitesinde kendisiyle alakalı bir haber için cevap ve açıklama gerçekleştirdi.
Başkan Yüksel Yazılı olarak yaptığı açıklamasında şunları kaydetti, "15 Temmuz 2016 tarihinde kalkışılan darbe girişimi nedeniyle Belediye Meclis salonunda toplanılarak ortak açıklama yapılmış, darbe girişimi kınanmış ve buna yönelik açıklamalar yapılmıştır. Haber içeriğinde yapılan açıklamada, toplantıyı yapanlar arasında, Dinar Belediye Başkanı, MHP İlçe Başkanı, CHP İlçe Başkanı, BBP İlçe Başkanı, Saadet Partisi Yönetim Kurulu Üyesinin toplantıya katıldığı Ak Parti İlçe Başkanı'nın ve teşkilatının katılmadığı belirtilmiştir.
Belediye Meclis salonunda yapılması planlanan toplantı ve basın açıklaması yapılması görüşü, Ak Parti İlçe yönetimimize kurulu üyelerimize bildirilmiştir. Yönetim kurulu üyelerimiz ile yaptığımız görüşmelerimizde yapılacak olan basın açıklamasının vatandaşlar, sivil toplum örgütleri ile birlikte geniş katılımlı olması adına Dinar'ın merkezi bölgesi olan Cumhuriyet Meydanı veya kaymakamlık önünde yapılması kararı verilmiştir. Buna rağmen toplum nezdinde yanlış algı oluşturmayı amaçlayan ve sanki basın açıklamasına kasten gidilmemiş hissi uyandıran haber gerçek dışıdır.
Belediye meclis salonunda basın açıklamalarının yapıldığı gün aynı saatlerde darbe girişimine karşı basın açıklaması yapılmak üzere tüm vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve Ak Parti Teşkilatı olarak Cumhuriyet meydanında toplanılmıştır. Darbe girişimi haber alındığı 15 Temmuz 2016 akşamı saat 22.00'dan itibaren gerek Ak Parti İlçe Başkanı olarak şahsım ve tüm teşkilat mensupları ve vatansever vatandaşlar olarak meydanlarda olduğumuz herkesin malumudur.
Ancak her nedense 15 Temmuz akşamından bu yana ta ki Din Adamlarımızın dün geceki programına kadar Belediyeden ve diğer siyasi partilerimizden demokrasi nöbetlerine katılan olmadı.
Hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm vatansever vatandaşlar olarak bizler hain darbe girişimine karşı bu güne kadar olduğu gibi yine her gece meydanlarda nöbet tutmaya devam edeceğiz. Kamu oyuna saygıyla duyurulur.”dedi. 
İsmail Yılmaz-Dinar Umut
 
Editör: Haber Merkezi