Vatandaş Polis Lojmanları Yerine TOKİ Evi İstiyor

Geçtiğimiz günlerde Konak Mahallesinde atıl bir vaziyette bulunan polis lojmanları için yıkım kararı çıkmış, Dinar İlçe Kaymakamlığı tarafından yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmesi beklenmekteydi. Yıkım için resmi işlemlerin devam ettiği eski polis lojmanlarının yeri ile ilgili olarak Konak Mahallesi sakinleri bölgeye Başkanlık Toplu Konut İdaresi tarafından TOKİ evi yapılmasını talep etti.
konuyla alakalı bir açıklama yapan Konak Mahalle Muhtarı Ramazan Çınar AK Parti Milletvekili Ali Özkaya'nın bir konuşmasında bölgeye 300 adet TOKİ konutu yapılabileceğini söylediğini belirterekşunları söyledi, "Sayın vekilimiz bu bölgeyi TOKİ evi olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etmişti. Konak mahallesi olarak ve bize komşu diğer mahallelerde ikamet eden vatandaşlarımızda TOKİ evi yapılmasını talep etmekteler" dedi.
Şehir Bu Tarafa da Kaymalı
Son yıllardan Dinar'da yoğun bir şekilde devam eden konut ve iş yeri yapımı ile birlikte ilçe merkezinin yoğunluğu yeni Dinar Devlet Hastanesi bölgesine doğru kaymaya başlamıştı. Bu sebeple de bölgede bulunan arsa ve konut fiyatları aşırı derecede yükselmişti. Bütün bu olanlardan sonra Konak mahallesine TOKİ evi yapılması böylelikle şehirdeki nüfus oranının orantılı bir şekilde dağılmasının sağlanması amaçlanabilir. Nüfus dağılım dengesi de göz önünde bulundurularak Eski polis lojmanlarının yerine TOKİ tarafından konut yapılması gündeme gelmiş durumdadır. 
 
Editör: Haber Merkezi