USTALARA MEYBEM BELGELENDİRME SINAVI

DİTSO & MEYBEM İŞBİRLİĞİ İLE USTALARA MEYBEM BELGELENDİRME SINAVI

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası ve Meybem A.Ş. İşbirliğinde Mesleki Yeterlilik Ve Belgelendirme Sınavı 2. si Yapıldı
MYK Mesleki Yeterlilik Belge zorunluluğu 5544 sayılı kanun ile Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde mesleki yeterlilik zorunlu hale geldi. İş müfettişlerince yapılan denetimlerde belgesiz her bir çalışana her bir ay için 500 TL idari para cezası kesilecektir. Bu amaçla Dinar Ticaret ve Sanayi Odası olarak Üyelerimize ve Ustalara yardımcı olmak amacı ile Mesleki Yeterlilik Belgesi
 
Duvarcı,
 
Betonarme Demircisi,
 
Ahşap Kalıpçı,
 
Sıvacı,
 
Isı Yalıtımcısı,
 
Seramik Karo Kaplamacı
 
alan sınavları 13-14-15 Ocak 2017 tarihleri arasında 3 gün boyunca Dinar Ticaret ve Sanayi Odası ve MEYBEM A.Ş. işbirliğinde Dinar Ticaret ve Sanayi Odasında ve Sınav İnşat alanında gerçekleştirildi.
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştiraki olan MEYBEM A.Ş. firması uzmanları gözetiminde teorik sınav ve sonrasında gruplar halinde performans sınavları yapıldı.                                                        60 adayın katıldığı sınav sonunda başarılı olan adaylar Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan, Mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanarak, belge aldıkları mesleklerde faaliyete devam edebileceklerdir.
 
Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan UYAN; “Avrupa Birliği kriterleri kapsamında tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler için gerekli olan Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları MYK tarafından 48 meslekte başlatıldı. TOBB tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sınav ve belgelendirme yapmak üzere kurulan MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş, inşaat, metal, otomotiv ve asansör sektörlerinde, toplam 19 dalda Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan (MYK) sınav ve belgelendirme yetkisini almıştır. 13 alanda daha kapsam genişletilerek devam edecektir. MEYBEM A.Ş tarafından Odamız işbirliğiyle ilçemizde gerçekleştirilen 2. kez düzenlenen
 
Duvarcı,
 
Betonarme Demircisi,
 
Ahşap Kalıpçı,
 
Sıvacı,
 
Isı Yalıtımcısı,
 
Seramik Karo Kaplamacı
 
adayları ile sınavımızı gerçekleştirdik. Sınavlarda başarılı olan adaylar “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacaktır.
 
Devletin teşviki ile yapılan sınavlardan tüm meslek mensuplarının başarılı çıkacağını umut ediyorum. Üye firmalarımızda çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesi alması için Dinar Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü çalışmayı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Firmalarımız ve Meslek mensupları bizimle iletişime geçsinler” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi