Dinar’da Muhtarlardan CHP’ye Ziyaret

Dinar merkeze bağlı mahalle muhtarları Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dinar İlçe Teşkilatını ziyaret etti. İlçe Başkanı Mevlüt Er ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle Dinar’ın sorunlarını görüşen muhtarlar, daha sonra gündeme ilişkin konularla ilgili bazı istişarelerde bulundu.
CHP Dinar İlçe Başkanı Mevlüt Er ziyaretten ötürü çok memnun olduğunu, ilçenin menfaatleri için sık sık bir araya gelinmesi gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi, “Siz değerli muhtarlarımız Ay Yıldızlı bayrağı yani devleti temsil ediyorsunuz. İşiniz çok zor. Ama bu genç kadro ilçede çok şeyi değiştireceğine inanıyorum. Sizler için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.
Muhtarların CHP ziyaretinde ilçe gündeminde her zaman yer alan işsizlik sorunları, Suriyeli sorunu ve mahallelerin sorunları ele alındı. Dinar’a bağlı Gazi Mehmet Çavuş Mahalle Muhtarı Niyazi Yılmaz, en sorunlu mahallenin kendi mahallesi olduğunu, bu mahallenin sorunlarının çözülmesi halinde Dinar’ın sorunlarının da çözüleceğine inandığını, ancak bunun için ise birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Toptepe Mahalle Muhtarı Sabri Dursun ise Dinar’da hiçbir zaman ilçe menfaatine yönelik, maddi, manevi, siyasi birliğin olmadığını belirterek Sandıklı’dan bazı örnekler verdi. Muhtar Dursun, Sandıklı lı siyasilerin ve yöneticilerin Sandıklı’nın menfaatleri doğrultusunda aynı masaya oturabildiğini, ancak Dinar’ın bunu bir türlü beceremediğini ifade ederek şunları söyledi, “Sandıklı ilçesi birlik ve beraberlik içerisinde sorunlarını çözüyor. Bu birlik ve beraberliğin ilçemizde de olmasını istiyoruz. Milletvekili, Kaymakam, Belediye Başkanı, İlçe Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri, Muhtarlar, vatandaşlar bir araya gelerek geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirerek Dinar’ın sorunlarını ele almalılar” dedi.
CHP İlçe Başkanı Mevlüt Er, muhtarların değerlendirmelerine sonuna kadar katıldığını birlik ve beraberlik konusunda Dinar’ın çok zayıf kaldığını belirtti. Er yıllardan beri siyasi kimliklerin bir tarafa bırakılarak önceliğin Dinar olması gerektiğini her platformda söylediklerini kaydederek şunları söyledi, “Dinar’da 35 yıldır siyaset yapıyorum. Her zaman şunu dedik; ilçemizde siyasi kimliklerimizi, rozetlerimizi yeri geldiğinde bir kenara bırakarak ilçenin menfaati doğrultusunda hareket edelim. Bu tezimizi yıllardan beri savunuyoruz. Şahsım adına Dinar için ne yapılması gerekiyorsa, ben bir araya gelmeye hazırım. Ancak Dinar’ın büyük projelere ihtiyacı var. Bütün sorunları masaya yatırarak sorunları çözme zamanı gelmiştir” dedi.
İşsizlik ve Suriyeli Sorunu
Muhtarların CHP Ziyaretinde ilçede yaşanan işsizlik ve Suriyeli sorunları da ele alındı. İşsizliği azaltmak adına yapılması gereken çalışmalar konuşulurken, Suriyeliler meselesi de enine boyuna tartışıldı.
 
Editör: Haber Merkezi