DİNAR’DA “KAN BAĞIŞI VE ÖNEMİ” KONULU SEMİNER
                                                                                            
                Dinar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Kızılay Kan Merkezi işbirliğiyle; 22/04/2014 tarihinde Dinar Belediyesi Toplantı Salonunda ceza infaz kurumlarından salıverilen 20 yükümlüye “Kan Bağışı ve Önemi” konulu seminer düzenlenmiştir.
                Seminerde; Türk Kızılayı'nın misyonu ve vizyonundan kısaca bahsedilerek; kan bağışının neden önemli olduğu, kimlerin kan bağışında bulunabileceği, kan bağışlama işleminin hangi adımlarda gerçekleştirildiği, bağış işleminden önce ve sonra nelere dikkat edilmesi gerektiği, kanın hangi süreç ve işlemlerden geçirildiği hakkında bilgilendirme yapılmıştır. “Kanın tek ve yegane kaynağının insan olduğu ve kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğu” mesajlarıyla kan bağışı ve önemine dikkat çekilmiştir.
                 Ayrıca; yükümlülerin kan bağışı hakkında merak ettikleri sorular cevaplandırılarak   seminer sonlandırılmıştır. Yükümlüler bu tür programlarla faydalı bilgiler edindiklerini ve kendilerini iyi hissettiklerini dile getirerek, Dinar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeline bu tür programları düzenledikleri için teşekkür ettiler.
Editör: Haber Merkezi