Dinar’da İğne Gazetesinin Açılışı Yapıldı
Dinar’da 17 aydır aylık yayın yapan İĞNE gazetesi nihayet haftalık olarak yayın hayatını sürdürmeye başladı. Sahibi olan Avukat Mehmet Özalp işleri nedeniyle gazetenin yayın hakkını Renksel Reklamcılık Basım Hizmetleri Sanayi sahibi Ceylan Özçelik’e gazetenin imtiyaz sahibi olarak devretti. Gazetenin yazı İşleri Müdürlüğünü üstlenen Mehmet Özalp yanı sıra gazetenin fahri yazarları olarak Hilmi Çalışkan ve Ayhan Kalkan üstlenirken Halkla İlişkiler ve Reklam sorumlusu olarak Hüseyin Çalışkan görev aldı.
İğne gazetesi 18.sayısından itibaren Haftalık olarak yayın hayatını sürdürecek. Gazetenin yeni mizam perini ve sayısını tanıtmak amacıyla 8 Temmuz 2013 Pazartesi günü matbaanın yakınındaki Atatürk Parkında saat 17.00 de açılış kokteyl verildi.
Açılışa Dinar Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı Saffet Acar, Evciler Belediye Başkanı Fatih Özer, Dinar Emniyet Müdürü Ahmet Yapar,İlçe Milli eğitim müdürü Hasan Tahtaoğlu ve siyasi parti Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri,ADD başkanı Kenan Özdemir,Gaziler ve şehitler derneği başkanları,Okul ve Daire müdürleri ve vatandaş katıldı.
Sunuculuk görevini yapan Gazi Yılmaz saygı duruşu ve istiklal marşını icra ettirerek açılış konuşmasını yapmak üzere Gazeteci Ceylan Özçelik’i mikrofona davet etti.
Özçelik ”Sayın Avukat Mehmet Özalp ağabeyimizin 17 aydır kendi gayret ve imkanlarıyla yayınlamış olduğu İğne gazetesini haftalık olarak yayınlamak amacıyla bu görevi üstlenmiş bulunmaktayım.Bu gün 18.sayısını Dinar ve bölgemizin konumuna uygun bir kalitede haftalık olarak yayınına başladık.İğne gazetesi ailesi olarak doğru ve güzel olan her şeyin yanında olacağız.Bu günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür eder saygılar sunarım” dedi.
Gazetenin yazı işleri müdürü Mehmet Özalp hoş geldiniz diyerek basının güçlüklerini anlatarak doğıruyu yazmanın önemini belirterek yeri geldiğinde herkesi eleştirmenin veya methetmenin gerektiğini belirtti. Örneğin geçtiği aylarda lüzumunu gördüğü bir eleştiriyi rektörlüğü iğnelediğini belirterek “Bir hayırseverimiz 22 bin metrekare okula arsa bağışladı 4 sene geçti bir çivi çakılmadı. Dinarda Belediye başkanımızın, Kaymakamımızın destekleriyle yapılacak bir kazı izninin neden verilmediğini soruyoruz, şu anda Türkiye de 39 yerde kazı yapan yabancılarımız kazı yapıyor da Dinara gelince mi yasaklanıyor.Gazetemizin bu sayısında bu haberi sizlere sunduk.Siyasi partilerimizin bu konuya dikkat etmelerini istiyorum.Biz her zaman yazarız bu yazdıklarımızdan kimse alınmasın.Varsa bir yanlışımız sizlerde yazın,gazetemiz sütunları herkesime açıktır” dedi.Belediye Başkanı Saffet Acar” Aylık olarak 17 aydır kendi imkanları ile bu gazeteyi çıkaran Avukat Mehmet Özalp’ı ben yürekten alkışlıyorum.Sizlerde alkışlayın.İsmi çok güzel dikkat ederseniz ismi de çok güzel özellikle iğnenin i’sine bakın çünkü üzerinde Atatürk’ümüz var.Ben inanıyorum ki İğne gazetesi doğruları yazacak Dinarın gözü kulağı ve sesi olacak doğruları doğru bir şekilde yazmaya gayret edecek yeri gelince bizleri de elbette ki eleştirecek bizde kendimize doğru yolu bulacağız eğer yanlışımızı doğru olarak yazarlarsa ben şahsım olarak kendilerine teşekkür ederim.Yerel basın bizim için çok önemlidir.”dedi.Kaymakam Avni Kula” Demokrasilerde basının özgürlüğü çok önemlidir.Az önce köşe yazarımızla yaptığım konuşmamızda da belirttiğim gibi yerel basının çok önemli olduğunu hep olumlu yapıcı olarak yayın çizgisi üstünde gideceği doğruların yazılacağına inanıyorum.Elbette ki bazı doğruların ortaya çıkması için gazeteniz aracılığı ile her zaman bekliyoruz.Dinara yeni bir soluk getirmesi için hayırlı olsun diyorum.Dinarın 1995 depreminde beli kırılmış Allah bir daha göstermesin.Yavaş yavaş bir toparlama süreci olacak inanıyorum gelecekte Dinar büyük bir ilçe olacaktır.”dedi.
Konuşmalar sonrası davetlilere ikramlarda bulunarak tören sona erdi.Ve İğne gazetesinin haftalık 18.sayısı davetlilere dağıtıldı.
 
Editör: Haber Merkezi