Dinar İmam Hatip’ten Kutlu Doğum Programı
Peygamberimiz, Din ve Samimiyet temalı Kutlu Doğum programı Dinar İmamhatip Orta Okulu öğrencileri tarafından Park Ala Toplantı ve Seminer Salonunda geniş bir katılımla gerçekleşti. Öğrencilerin davetlilere duygu dolu anlar yaşattığı programda, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed SAV’a yazılmış mektuplar ve şiirler okundu. Ebruli sanatının uygulamalı olarak gösterildiği video eşliğinde Ney çalan Mahmut Aksoy çeşitli ilahileri fon müzik şeklinde izleyenlere sundu. Dinar İmam hatip Orta Okul Müdürü Mehmet Çetin bir açılış konuşması gerçekleştirerek, özü sözü bir olan peygamber efendimiz kendi için istediğini herkes için istediğini, bizlerin de Peygamber Efendimizin yolunda ilerlememiz gerektiğini ifade etti.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İrfan Bedirhan ise günün anlam ve önemini belirtir yaptığı konuşmasında şunları söyledi, ‘Peygamber efendimizin hayatını çok iyi bilmemiz lazım. Anasız babasız büyüdüğünü, şefkatli ve merhametli olduğunu hatırlayalım. Çocuklara ve gençliğe bakış açısını iyi anlayalım ve ona göre hareket edelim. Aileye ve kadına vermiş olduğu değerleri ve nasıl aile kurduğunu iyi anlayalım. İlk vahiyle insanlığın nasıl onurlandırıldığını, Habeşistan’a hicreti ve Medine’yi nasıl üniversiteye çevirdiğini iyi hatırlayalım’ dedi.
Konuşmaların ardından hünerlerini gösteren öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından Din ve Samimiyet konulu sine vizyon izleyenlere sunuldu. Programın son bölümlerinde ise Peygamber efendimize mektup ve şiir yazma yarışmasında ve 40 hadis ve Yasin-i Şerif ezberleme yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri taktim edildi.
Gerçekleşen programa, Dinar İlçe Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkan Vekili Rafet Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yapar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, İlçe Müftüsü Celil Şimşek, DMYO Müdürü İbrahim Balık ve öğrenci velileri katıldı.
Editör: Haber Merkezi