ACAR’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GECESİNE YOĞUN KATILIM

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle ilçede görev yapan ve emekli olan öğretmenlere yemek verdi. Saygı Duruşu, İstiklal Marşının söylenmesiyle başlayan program emekli ve yeni göreve başlayan öğretmenlerin konuşması ve Dinar Şairler Yazarlar Derneğinin şiir dinletisi yapmasıyla devam etti.

Gecenin anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı Saffet Acar, öğretmenliğin tarihin en önemli ve ölümsüz bir meslek olduğunu ifade ederek şunları söyledi, ’24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle belediyemizin tertip ettiği bu güzel akşam’da hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bu gün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanları kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarında yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır. Bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir, tüm öğretmelerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutlar, yaşamları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim’ dedi.

Gecede Yazarlar ve Şairler Derneği üyeleri ve öğretmenler tarafından gecenin önem ve anlamına binaen şiirler okundu.

Yemekli eğlence programında Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Konservatuar Bölümü Öğrencileri ile Başkan Acar Türk Sanat Müziği Konseri, Dinar Marsyas Musiki Cemiyeti Türk Halk Müziği konseri verdi.

Editör: Haber Merkezi