Acar: “Sokak köpekleri tüm Afyon’un sorunu”

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ‘Sokak Köpekleri Tüm Afyon’un Sorunu’ başlıklı haberde yer alan Yılda Üç Kez üç yüz köpek topluyoruz başlığı altında geçen habere yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Acar açıklamasında şunları söyledi, ‘Umut Gazetesinde 20 Ocak 2015 Salı günü yayınlanan “Sokak Köpekleri Tüm Afyon’nun Sorunu” başlıklı haberde geçen, YILDA ÜÇ KEZ ÜÇYÜZ KÖPEK TOPLUYORUZ başlığı altında, Dinar Belediye Başkanı Saffet ACAR’ın yılda üç kez üçyüz köpeğin özel bir şirketten hizmet satın alınarak toplandığı ve küpelenip, kısırlaştırılıp, aşılanan hayvanların alındıkları ortama bırakıldığı, itlaf edilmesi gerekenleri itlaf ediyorlar şeklindeki haber yazısı asılsızdır. Bu konu ile ilgili tarafımca herhangi bir rakam telaffuz edilmediği gibi itlaf ile ilgili olarak ise yasaların verdiği yetki çerçevesinde çevre ve insan sağlığını tehdit edecek türden hastalığı bulunan hayvanlara bu tür uygulamaların yapılabileceği ifade edilmiştir.

Haberin sunuluş biçimi tarafıma yönelik iddiaların gerçekmiş gibi anlaşılmasına ve okuyucuda yanlış kanaat uyandırmasına neden olmaktadır.

Belediyemizin sokak hayvanlarına yönelik uygulaması, hayvanların yılda bir kez özel bir şirketten hizmet satın alınarak kısırlaştırılıp, aşılanıp ve işaretlenip alındıkları ortama bırakılması şeklindedir ’dedi.

Editör: Haber Merkezi