1987 yılında tüm siyasi düşüncelerden ayrı ve bağımsız olarak Bolvadin ve Bolvadinlilerin (Kasaba ve köyleri dahil) ekonomik sosyal ve kültürel yönden dayanışma ve kalkınmalarını sağlamak amacıyla kurulmuş olan kısa adı BOLDAV (Bolvadinliler Dayanışma Vakfı)'nın Şırnak'ta şehit edilen Bolvadinli Uzman Çavuş Ramazan Emet'in cenaze töreninden sonra yaptığı açıklama siyasi ve yersiz bulunarak Bolvadin'de tepkilere neden oldu.





TEPKİLER SONRASI AÇIKLAMA SİLİNDİ
BOLDAV'dan yapıldığı iddia edilen edilen açıklamada ""Bu tür olayları bahane ederek gövde gösterisi yapmaya kalkışıp, sloganlarla şehitlerimizin aziz hatıralarına saygı göstermeyen çevrelerin, bu milletin vicdanında mahkum edileceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Eski tarz siyasi alışkanlıklarını bir türlü terk edemeyenleri, bu milletin nasıl terk ettiğini unutmuş olanlara zamanı geldiğinde yeniden bu milletin hatırlatacağı kesindir." ifadeleri ile kimleri kast ettiği sorgulanırken, 20 bin kişiye yakın insanın katıldığı ve olaysız bir şekilde şehidin ve ay yıldızlı bayrağın el üstünde tutulduğu bir tören olarak tarihe geçen böyle bir günü gölgelercesine yapılan bu açıklamanın açık olarak kimlere yönelik olduğunun açıklanmaması ise vakfın ayrı bir kusuru olarak nitelendirildi. Gelen tepkiler üzerine silinerek ajanslardan alınan şehit haberinin kopyalandığı gözlenirken, Vakfın konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmamış olması da tepkilere neden oldu.
İLK TEPKİ MHP İL BAŞKANI RAŞİT DEMİREL'DEN
İlk olarak Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Raşit Demirel'in sosyal medya hesabından paylaştığı BOLDAV açıklamasının ardından Vakıf yöneticilerine sorularak sorarak tepkisini paylaştı: Demirel: "(BOLDAV) BOLVADİN DAYANIŞMA VAKFI SAYFASINDA YAYINLADIĞI BU İFADELERLE KİMİ VE NEYİ KASTETMİŞTİR? ŞEHİT CENAZESİNE KATILAN 20.000 KİŞİDEN RAHATSIZ MI OLMUŞTUR?
DAYANIŞMA VAKFI, VAKIF OLMAKTAN ÇIKARAK SİYASETE Mİ YAPMAYA ÇALIŞMAKTADIR?

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ..." diye sorarak, Boldav sitesinden alıntı yaptığı açıklamayı sayfasında yayınladı. MHP İl Başkanının bu paylaşımına Vakfın aleyhine onlarca yorum yapılırken, birçok kişinin de Demirel'in bu açıklamasını paylaştığı görüldü.



İşte Raşit Demirel'in de sosyal medya hesabında yayınladığı BOLDAV'ın tepki gören ilk açıklaması:



"Bu tür olayları bahane ederek gövde gösterisi yapmaya kalkışıp, sloganlarla şehitlerimizin aziz hatıralarına saygı göstermeyen çevrelerin, bu milletin vicdanında mahkum edileceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Eski tarz siyasi alışkanlıklarını bir türlü terk edemeyenleri, bu milletin nasıl terk ettiğini unutmuş olanlara zamanı geldiğinde yeniden bu milletin hatırlatacağı kesindir." (Boldav sitesinden alıntıdır)









BOLDAV'I KURUCUSU H.BASRİ YAZICI DA VAKFI ELEŞTİRDİ



1987 yılında Vakfın kurulmasında büyük emekleri olan dönemin Bolvadin Belediye Başkanı Hasan Basri YAZICI da Vakfın açıklamasına sert tepki gösterdi. Yazıcı açıklamasında:



"Maalesef BOLDAV kuruluş amaç ve gayesinden uzaklaştı.sadece 7 kişinin tekelinde olan ve kısmen siyasileşen bir derneğe dönüştü.. dolayısıyla Bolvadinlilerin yürekten sarıldığı bir dayanışma yok edildi.. çok yazık.... ne hayallerle ve amaçlarla ve ne zorluklarla kurulmuştu.. kurucular kurulundaki değerli hemşehrilerimizin vakıf ruhunu yok etmenin vebalini en iyi bilen kişiler olmasına rağmen bunu göz ardı etmelerine veya vakfın gittikçe güdükleştiğini etkisizleştiğini görememelerine bir anlam veremiyorum..BOLDAV Boltur dan gelen para ile kitap bastırmak,sende 1-2 kez ankarada kahvaltı-iftar yemeği verme gibi faaliyetlerin ötesinde bolvadin gençlerinin sosyal kültürel eğitim alanlarındaki yeteneklerini geliştirmelerinde onlara şevk verip önderlik edecek bir konuma tekrar getirilmelidir.... dileriz samimi eleştirilerimizi göz önüne alırlar." dedi.







ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI CEBEL: "HANGİSİ ZORLARINA GİTTİ?"



Boldav açıklmasına bir tepki de Bolvadin Ülkü Ocakları Başkanlığından geldi. Ocak Başkanı İsmail Cebel açıklmasında: "Ne Mutlu Türküm Diyene diye bağırdık. Tekbir Getirdik, Allahu Ekber Dedik. Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez Dedik. Acaba Hangisi Zorlarına Gitti?" diye sordu.
BİR TEPKİ DE YENİSES GAZETESİ BAŞYAZARI KADİR KALAY'DAN





Bolvadin'de yayın yapan en eski mahalli gazetede olan Yenises Gazetesi de BOLDAV açıklamasına sert tepki göstererek "Ne gerek vardı sayın BOLDAV'cılar" manşeti ile olayı okuyucularına duyurdu. Haber ve köşe yazıları ile BOLDAV'ı eleştiren Yenises Başyazarı Kadir Kalay köşesinde;

Ne gerek vardı çok sayın BOLDAV´cılar



Bolvadin´in acısı büyük. Bolvadin tarihi bir matem daha yaşadı.

Zaten Türkiye olarak şehit haberleriyle perişan olduğumuz bu günlerde bir de hemşehrimiz Ramazan Emet´in şehadet haberi geldi.



O gün, yani 6 Ocak Çarşamba günü haberin yayılmasıyla birlikte insanlarımızın yüzü asıldı, üzüntü herkesin yüzüne yansıdı.



Belediyenin ilanını beklemeden iş yerleri ve evler adeta birliğimizi göstermek için bayraklarla donatıldı.

Her türlü milli meselede bir olan, birlik olan Bolvadinliler Ramazan için de aynı hassasiyeti göstererek birlikte ağladı, birlikte yürekler yandı.

Perşembe günü cenaze törenine katıldım. Gençler, yaşlılar, kadınlar ve çocuklar dahi ellerinde bayrak gözlerinde yaşla meydana indi.

Bakan geldi, milletvekilleri tam kadro katıldı. Belediye Başkanı yüzündeki acıyla her tarafa koşarak aksaklık olmaması için gayret gösterdi.

Vatandaşlar nerede ihtiyaç varsa oraya koştu.

Araçlar kenarlara alındı, meydan boşaldı. Şehidin geleceği güzergah serbest olsun diye herkes birbirine görevler verdi.

Yani Bolvadin o gün birdi. Çünkü evlat bizimdi. Bolvadinli bir Türk yiğidiydi toprağa düşen.

Ne yapılması gerekirse Bolvadinliler yüksünmeden ötelemeden ve ertelemeden yaptı.

Bu acılı günde, bu güzel tabloyu kirleten bir haber gelince önce inanamadık.

Bir dernek, yani bir kamu görevi yapan sivil toplum kuruluşu kendi sitesinden sanki cenaze töreninde siyaset yapılmış imajı vermeye çalıştı.

O meydanda hayatında hiç siyaset yapmayan da vardı, her partiden insanlar da.

Neden bu dernek böyle bir şeye gerek duydu anlamak mümkün değil.

Haberde diyorlar ki “Bu tür olayları bahane ederek siyasi rant sağlayacaklarını sananlar..” iyi de bunu yazarken bile sizler bir başka siyasi kitleye rant sağlama çabasında olmadınız mı?

Ne olur, bakın yalvarıyoruz. Böyle bir günde bu tür kamplaşmalara fırsat vermeyin.

Ve bizi bir kez daha üzmeyin.

Allah´a emanet olunuz."

diyerek eleştirilerini okuyucuları ile paylaştı.



SOSYAL MEDYADA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ



Kerim Hamitoğlu Nasıl oluyormuş şehide saygı dilinde pütür kalmayıncaya kadar yalakalık yaparak mı? Yada köşende sessiz sedasız herşeye takdiri ilahi diye kendini avutarak mı? Terbiyesizliğin daniskası bu açıklama



T.c. Ramazan Sancak Yaptıkları rol nezaman degiştiki şimdi degişsin



Kml Gnl Milliyetçi Camianın şehide saygı duyarak törende varlığını hissettirmesimi bu yalakaları rahatsız etmiş



Ismail Cebel Şehitler ölmez vatan bölünmez diye bagirdik. Bu zorlarina gitmiş demmeki.





Foto Hilal ne melun bı tazıye mesajı ( bunlar ne iciyor )



Suat Hayri Türksoy Sehitler Ölmez, Vatan bolunmez. Sloganindan mi, yoksa beraberce VE zorlama olmadan getirilen tekbirlerden mi rahatsiz olmus? Bunun BOLVADINLI oldugundan da supheliyim. Eger kendi gorusu ise Adini aciklasin, Vakif Adina yaptiysa Vakif Yönetimi ozur dilemelidir. Bu kisiyi de vakiftan uzaklastirmalidir. O gorusler BOLVADINLININ gorusu olamaz.



Mehmet Sevgi BİZ ŞEHİTLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ BOŞUNA KİMSE ZIRLAMASIN





Türk Ali Karakaya Kime hizmet ediyor bu çakal surusu acep.sanki saraylı öldü de muhalif mitingi yapıyoruz. Şehit töreni bu isteyen istediğini söyler. Siz terör leşinde söylenen sözlere bakın..



Mustafa Karaer Boldav'a yakışmamış Râşit Başkanım, müsâdenizle paylaşıyorum!





Mehmet Donat Boldav a yakışmış sayın hocam. Çünkü tekbir lerden ve diğer sloganlar dan rahatsız olduğu belli Görevlerini yapmışlar. Neden şaşkınlıkla karşılanıyor ki?



Ömer Lutfi Koçak Başkanım bahsetmiş olduğun o kurumun Bolvadin deki oturduğu yeri sayın rasit tabak marangoz mustafa aksahin e o salonu dizayn ettirmiştir. Bense o yıllarda oranın mobilyalarini avsar emayeninn bir personeli olarak hem bedenimle hammal ligini yapip orayibdizayn ettim ve salonun ses düzenine kadar montajını yaptırdım. Bahsettiginn kurumun bugüne kadar yöneticiliğini yapan kim varsa cemazen evvelini iyi bilirim. Bunların en güzel şahidi önce allah sonra ben daha sonra şuan da senin ikamet ettiğin merkezde hayatini idame ettiren İsmail kalkan abim şahididir... Fazla söze gerek yok sende morelini bozup sinirlenme bunlar değmez herkes herşeyi bilmekle beraber herşeyi hoş goruyle bakan insanlar sifatinda dirlar . bunlar için yazmana bile değmez allaha emanet ol... Bu sozlerimin sonuna kadar arkasında olan yeri gelirse yüzlerine dahil söyleye bilecek kadar cesaretim yeter allah doğruların durustlerin firildaklara karşı karşı olanlardan eylesin allaha emanet ol





Fuat Karadana boldav zaten bolvadini temsit etme kabiliyetinden yoksundur






Editör: Haber Merkezi