ZEKA Yönetim Kurulu Vali Yıldırım’ın Başkanlığında Uşak'ta Toplandı.

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) 2017 yılı 2. Yönetim Kurulu Toplantısı Valimiz Aziz Yıldırım’ın başkanlığında Uşak'ta yapıldı.
 
Valimiz Aziz Yıldırım'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Uşak Valisi Ahmet Okur, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ile ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Valimiz Aziz Yıldırım; “Zafer Kalkınma Ajansı olarak uluslararası fonların bölgeye kazandırılma hususuna özel önem vermekteyiz. Bu yönde de projeler geliştirme çabası içerisindeyiz. Hâlihazırda 4,1 Milyon Avro bütçeli Zafer-İn projesini yürütüyoruz. Gençlere yönelik bir Erasmus projesini 2016 yılında uyguladık. İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı, Ufuk 2020, Rekabetçilik ve Yenilik Sektör Operasyonel Programı kapsamında geliştirdiğimiz projeler var. Ayrıca bölgemizdeki bazı kurumların yürüttüğü yurtdışı kaynaklı projelerde de ortak olarak yer alıyoruz.” dedi.
 
Toplantıda 5 çalışma birimi ve 4 yatırım destek ofisinden oluşan ajansımızın 2016 yılındaki faaliyetleri ile 2016 yılı bütçe sonuçlarının değerlendirileceğini belirterek sözlerine devam eden Valimiz Yıldırım; “Bir diğer ifadeyle 2016 yılının muhasebesini yapacağız. Ayrıca yararlanıcılardan gelen projelere ilişkin talepleri ve projelerle ilgili gelişmeleri ele alacağız. Daha önceki toplantılarda da ifade ettiğimiz üzere mevzuatımızın izin verdiği ölçüde projelerin uygulanmasını kolaylaştırmak adına yararlanıcılarımızdan gelen talepleri olumlu karşılıyor ve bu hususta her zaman yapıcı olmaya azami gayret gösteriyoruz. Toplantımızın bölgemize ve Ülkemize hayırlı olması temenni ediyorum.” dedi.
 
Vali Yıldırım'ın konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam eden toplantı gündem maddelerinin görüşülmesi ve karara bağlanmasıyla sona erdi
 
Editör: Haber Merkezi