YURDUNUSEVEN:İSRAİL, DEVLET TERÖRÜ UYGULUYOR

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı.
Yurdunuseven, yaptığı yazılı açıklamada, Ortadoğu’daki karışıklıktan faydalanarak, Hamas’ı tamamen etkisiz hale getirerek Gazze’yi işgal amacı taşıyan İsrail’in “terörist devlet” olduğunu bir kez daha gösterdiğini bildirdi.
İsrail’in kurulduğu günden bugüne sürekli terör uyguladığını ve hiçbir kurala uymaya kendisini mecbur hissetmediğini ifade eden Yurdunuseven, İsrail’in, yine çocuk, kadın, yaşlı ayırmadan sivillere yönelik katliamını devam ettirdiğini vurguladı.
Yurdunuseven, şöyle devam etti:
“Uluslararası camia başta BM olmak üzere yine sessizliği ve etkisizliği ile bu katliamlarında İsrail’i cesaretlendirmektedir. ABD başta olmak üzere AB ülkeleri halklarının özgür haber alma haklarını dahi ihlal ederek, sanki böyle bir insanlık dramı yaşanmıyormuşçasına sessizliğe gömülmüş durumdadır. ABD, Almanya, Fransa gibi ülkelerin yöneticileri ısrarla İsrail’in yaptığını meşrulaştırıcı açıklamalar yapmaktadırlar. Sözde sivil ölümlerinin engellenmesini talep ederken dahi İsrail’e ciddi bir yaptırım ima edebilecek söz dahi sarf etmemektedirler. 500’ün üzerinde Filistinli hayatını kaybetmiş ve 3 binden fazla yaralı olmasına rağmen hala İsrail’i durdurmak yönünde güçlü bir adım atmamaktadırlar. BM, ABD ve AB’nin cesaretlendirici tavırlarına karşı İslam ülkelerinin de sessiz kalması ayrıca düşündürücüdür. Hamas yetkilileri de ifade etmiştir ki, bu süreçte sadece Türkiye ve Katar ile görüşmektedirler. Türkiye her olayda olduğu gibi bu menfur saldırı karşısında da mazlumların yanında olma tavrını devam ettirmektedir.”
Uygulanan katliamın ve yaşatılan insanlık dramının bir an önce bitirilmesi, Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılması gerektiğini aktaran Yurdunuseven, “Bu mücadelesinde Filistin halkının yanında olan hükümetimiz ve milletimiz bundan sonra da yanlarında olmaya devam edecektir. Tüm dünya sessiz kalsa da Türkiye mazlumların sesi olacaktır. AK Parti olarak, İsrail’in yaptığı bu insanlık dışı saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Editör: Haber Merkezi