Yeni Genel Başkanımızın Arkasında Duracağız
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin başına geçecek olan ismin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı.
YENİ LİDER DAVUTOĞLU
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun partilerinin yeni Genel Başkanı ve Başbakan adayı olarak açıklanmasının ardından konuşan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Davutoğlu’nun yanındayız. Davutoğlu ismi yapılan istişarelerde ön plana çıktı. Burada Başbakanımız Erdoğan bütün teşkilatın fikrini sordu ve kararını açıkladı” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan parti genel başkanı sıfatıyla son kez başkanlık ettiği AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası Türkiye’nin yeni Başbakan’ını açıkladı. 62. hükümetin Başbakan’ı ve AK Parti’nin yeni genel başkanı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu oldu. Davutoğlu’nun her zaman yanında olacaklarını belirten İl Başkanı Yurdunuseven,“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu olarak açıklandı. Sayın Davutoğlu’nun hayırlı olmasını diliyoruz. Yeni Genel Başkanımızın arkasındayız. Ülkemize ve ilimize hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
ORTAK AKILLA ALINAN BİR KARAR
Daha öncesinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Genel başkanlık ve başbakanlık için isminin zikredildiğini hatırlatan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Erdoğan’ı açıkladığı kararın ortak akıl olduğunu belirtti. Yurdunuseven, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bilindiği gibi daha öncesinde Ahmet Davutoğlu’nun ismi zikredilmişti. Medyadan da takip ediyorduk. Bilindiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın tek başına verdiği bir karar değil. Ortak akıl olarak alınan bir karar. Cumhurbaşkanımız parti teşkilatına danışarak kararını açıkladı. Burada teşkilatın ortak kararı olarak Davutoğlu ismi açıklandı. Hayırlı olsun diliyoruz.”
BAKANIMIZ ÇOK ÇALIŞKAN
Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun yeni oluşturacağı kabinede Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nunda yer alacağından emin olduğunu dile getiren İl Başkanı Yurdunuseven, Bakan Eroğlu’nun kabinenin çalışkan bakanlarından biri olduğunu vurguladı. Yurdunuseven, “Bizim izlediğimiz kadarıyla kabinede bir değişiklik olacak. Fakat Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu beyin yerinin sabit olacağını düşünüyorum ve bu kanaatteyiz. Bu yanda dileğimiz ve gönlümüz var. Sayın Bakanımızın devam etmesini istiyoruz. Gördüğümüz kadarıyla da bakanımız kabinede devam edecek” dedi.
Editör: Haber Merkezi