Yalçın: “Çocuklarınız bize emanet”
 
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Gün FM’de Gündem programında Faruk Bangir’in konuğu oldu. Yalçın, programda ilimizin eğitim durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
“İlimizde 755 okulda 140 bin öğrenciye eğitim veriliyor”
İlimizde örgün eğitim veren 755 okulda 140 bin öğrenciye eğitim verildiğini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “15 Eylül Pazartesi günü başladığımız eğitim dönemimizde herhangi bir problemle karşılaşmadık. Çünkü tedbirlerimizi daha önceden almıştık. Okullarımız açılmadan yaklaşık iki hafta önce kurumumuzdaki yönetici arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık. Arkadaşlarımızı belli bir program çerçevesinde sahaya gönderdik. Okullarımızın 15 Eylül’e hazır olup olmadığı, aciliyet arz eden problemlerin olup olmadığını tespit amaçlı arkadaşlarımız yerinde incelemede bulundular. İki hafta süreyle hem Maarif Müfettişlerimiz, hem de Şube Müdürlerimiz gezdiler, gözlemlediler. Okullarımızın 15 Eylül’e hazır olmasını sağladık” diye bilgi verdi.
“Okullarımızın onarımları büyük ölçüde tamamlandı”
2013 yılında 650 dersliğin planlandığını ve programa alındığı bilgisini veren Yalçın, “İl genelinde 3 yıl içerisinde devam eden inşaatlarla birlikte 700 civarında derslik kazandırmış olacağız. Bu rakam oldukça dikkate değer bir rakam. Devam eden inşaatları da tamamladığımızda Afyonkarahisar’da fiziki anlamda ciddi bir sorunumuz kalmamış olacak. Onarımlarında büyük bir bölümü tamamlandı. Devam eden onarımları da eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde yürütüyoruz” şeklinde konuştu.
“Onları en iyi şekilde yetiştirmeye gayret sarf edeceğiz”
140 bin öğrencinin kendilerine emanet edildiğini bildiren Yalçın, “Bize emanet edilen öğrencilerimiz bizim gözbebeğimiz. Bunun için yöneticilerimizle, öğretmenlerimizle ve velilerimizin de destekleriyle elimizden geldiği kadarıyla bu emanetlere sahip çıkmaya çalışacağız. Onları en iyi şekilde yetiştirmeye gayret sarf edeceğiz. Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
“Velilerle görüşmeye devam edeceğiz”
Okulları ziyaret ederek velilerle görüşmeye bu öğrenim yılında da devam edeceği bilgisini veren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Böylece varsa bir aksaklık yerinde görmüş oluyor ve çözümünü sağlıyoruz” diye konuştu.
Yayın sonrası bir süre Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile de görüşen Yalçın, Gün FM’e yayınlarında başarılar diledi. Akar ise eğitimle ilgili bilgilendirici yayınların öneminin altını çizerek, kamuoyunu bilgilendirme adına eğitimle ilgili yayınlarının süreceğini kaydetti.
 
 
Editör: Haber Merkezi