Vali Yıldırım Şehit Yakınları ve Gezilerimiz ile İftarda Bir Araya Geldi.

Birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, paylaşımın arttığı ve bağların kuvvetlendirildiği mübarek ramazan ayı nedeniyle Valimiz Aziz Yıldırım, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları onuruna Valiliğimizce düzenlenen iftar yemeğinde şehitlerimizin emanetleri ve gazilerimizle bir araya geldi.
 
Oruçoğlu Termal Otelde düzenlenen iftara Valimiz Aziz Yıldırım’ın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, AKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak, Vali Yardımcıları Kamil Kıcıroğlu, Musa Uslan, Dr. Adem Uslu , Erhan Günay,  İGM Başkanı Salih Sel, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkan İsmail Kumartaşlı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Yusuf Aytaç Hürkal ile şehit yakınları ve gazilerimiz katıldı.
 
Kuran-ı Kerim tilaveti ve ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. İftarda günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer yaptı.
Daha sonra bir konuşma yapan Valimiz Aziz Yıldırım; “Bugün burada başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayı vesilesiyle, emsalsiz özverileriyle bu vatan için canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimizin bizlere emaneti olan aileleri ile kahraman gazilerimiz ve aileleriyle bir arada olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Sizlerle beraber olmak hakikaten bizim için onur vesilesidir. İftar vesilesiyle sizlerle bir araya gelerek sizlere olan şükran duygularımı bir kere daha ifade etme fırsatını buldum. Davetimize icabet ederek burada bizimle olan tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyorum.
 
Peygamberlikten sonra en önemli manevi mertebenin,  şehitlik olduğunu biliyoruz. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim “Allah yolunda öldürülenlere «ölüler» demeyin. Hayır, onlar diridirler. Fakat siz bilmezsiniz.” buyurarak şehitliğin ne kadar büyük bir mertebe olduğunu bizlere bildirmektedir. Ecdadımız bu kutsal vatan toprakları için tarihin her döneminde şehit ve gazilerimizle bedeller ödemiştir. Onlar aslında vatanımız, istiklalimiz, geleceğimiz uğrunda canlarını verdiler. Günümüzde de ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması, halkımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için canlarını ortaya koyarak vatanına hizmet eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin yaptıkları fedakârlıklar, kıyamete kadar milletimizin gönlünde yer alacaktır.
 
Şehitlerimizi, gazilerimizi ve ailelerini unutmak bizler için mümkün değildir. Sizlerin göstermiş olduğu fedakârlık ve metanet her türlü övgüye layıktır. Sizler Türkiye’nin istiklali için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin ve vatan için bedenlerini siper eden kahraman gazilerimizin bizlere emanetisiniz. Devletimiz ve hükümetimiz şehit ailelerimiz ve gazilerimizin hayatlarının devamında rahat etmeleri adına, milletin ve devletin kendilerine olan şükran borcunu az da olsa ifa etmek için birçok düzenlemeyi hayata geçirmiştir. Kapımızın ve yüreğimizin her zaman sizlere açık olduğunu aklınızdan lütfen çıkarmayın. Gerek Kaymakamlarımız, gerek Jandarma Teşkilatımız, gerek Emniyet Müdürlüklerimiz ve gerekse Vali olarak bizzat ben de her zaman sizlerin emrindeyiz. Sizlerin ihtiyaçlarını karşılamak, sıkıntılarınızı giderebilmek için sizlerle her daim beraber olmak bizlere ancak onur ve gurur verir.
 
Sözlerimi burada bitirirken; bu anlamlı iftar yemeğine katıldığınız için teşekkür ediyorum. Tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum.  İnşallah bayrama da sağlık içerisinde erişiriz diyerek hepinize saygılarımı sunuyorum. Şimdiden bayramınız mübarek olsun.”dedi.
Valimiz Aziz Yıldırım’ın konuşmasının ardından İl Müftüsü Şükrü Kabukçu iftar duası yaptı.
Davetlileri masalarında ziyaret ederek yakından ilgilenen Valimiz Aziz Yıldırım, onların istek ve taleplerini dinlerken, kendilerine hayırlı ramazanlar temennisinde bulundu.
 
Editör: Haber Merkezi