Vali Yıldırım İstanbul’daki Menfur Saldırıyı Kınadı.

Geçtiğimiz akşam İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen menfur terör saldırısı nedeniyle bir açıklama yapan Valimiz Aziz Yıldırım menfur terör saldırısını kınadı.
 
Valimiz Aziz Yıldırım yaptığı açıklamada; “İstanbul'da yaşanan bu terör olayını lanetliyor, kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyorum. İnsanlarımızın hassasiyeti, teröre karşı duruşları hakikaten takdire şayan bir durumdur. Vatandaşlarımız her daim devletinin ve milletinin yanında yer aldığını göstermektedir. Terörü ortaya çıkartan bir avuç teröristi tabi ki yakalamak, bunların terör hadisesini yapmalarını engellemek hepimizin görevidir. Bütün tedbirler alınıyor, bütün çalışmalar yapılıyor, ancak bazen bu şekilde yakalanamayan canlı bombalar kendilerini maalesef sinsice, hunharca patlatabiliyor. İnşallah bu son olur. Rabbim insanlarımızı, vatanımızı, milletimizi, devletimizi bu terör belasından kurtarsın.
 
 Artık Mübarek Ramazan Ayının sonuna ve en kıymetli günlerine geldik. İnşallah bayramı tam bir bayram olarak bütün bir millet, bütün bir devlet olarak hep birlikte coşku içerisinde kutlarız. Terörden medet umarak bu vatanın fertleri arasına bir takım tefrika sokmaya çalışanlara, fitne sokmaya çalışanlara da fırsat vermememiz gerekiyor. Terör belki birileri tarafından kendisince bir şeyleri bahane ederek çıkartılıyor, ama biz bu konuda hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Bunun gibi haince terör saldırılarıyla, entrikalarla da memleketimizi ve milletimizi hiçbir şekilde bölemezler, bölemeyecekler. İster silahlı terör olsun, ister silahsız terör olsun bu millet terörün her türlüsüne karşı dimdik ayaktadır ve karşı çıkacaktır.
 
Şehit verebiliriz. Ancak biz inanıyoruz ki onlar şehittir ve Yüce Rabbimizin Ayeti Kerimesinde de bildirdiği üzere Ahirette asıl diri olan onlardır. Bizler yakınları ve sevenleri olarak tabiî ki üzülürüz ve üzülüyoruz da. Fakat terör ile bu durumu ortaya çıkartanlar, ya da bu hainlikten beklenti içerisinde olanlar hiçbir şekilde medet ummasınlar. Bu vatandaşlarımız, devletimiz ve milletimiz hiçbir zaman terör olaylarına prim vermeyecektir. Terörden medet umanların eli boş kalacak, uğraşları da akim kalacaktır.
 
Tekrar bu insanlık dışı saldırıda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalan yakınları, sevenleri ve milletimize sabır başsağlığı dilerim.”dedi
 
Editör: Haber Merkezi