Vali Yıldırım Engelli Vatandaşlarımızla İftar Yemeğinde Buluştu.

Valiliğimizce engelli vatandaşlarımız onuruna her yıl düzenlenen iftar programı bu yılda Valimiz Aziz Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
 
İftar programına Valimiz Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Vali Yardımcıları, İl Müdürleri, diğer protokol üyeleri ve ilimizde engelliler adına faaliyetlerini sürdüren derneklerin temsilcileri, engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldılar.
 
İftar programının başında Tasavvuf Gönüllüleri Derneği tarafından sunulan sema gösterisinin ardından, Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt tarafından ilahiler ve Müftülük görevlisi Vaiz Nafiz Karaarslan tarafından Kuran-ı Kerim okundu.
 
Daha sonra söz alan Valimiz Aziz Yıldırım; “Bugün Mübarek Ramazan ayı vesilesiyle engelli kardeşlerimiz ve aileleriyle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk ve sevinç duyuyorum. Davetimize icabet ederek burada bizimle olan tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyorum.
 
Aslında engelli kardeşlerimizle bizlerin arasında hiçbir fark yoktur. Bunun sebebi tüm sağlıklı kişiler bir engelli adayıdır. Bu slogan her zaman gerçekliğini korumaktadır. Çünkü insanların yarın itibarıyla ne olacağını bilmeleri hiç mümkün değildir. Hiç kimse demesin ki bugün sağlıklıyım ve yarında sağlıklı olacağım. Bir an olsun gözlerinizi kapatın. Görme engelli kardeşimizin nelerle karşılaştığını anlayacaksınız. Bir an dilimizin dönmediğini düşünün, kendi duygu ve fikirlerimizi iletmenin ne kadar önemli olduğunu fark edeceksiniz. Asansör kullanmadan merdivenlerle katları çıkalım. Merdivenlerin engelli kardeşlerimiz için ne kadar zor olduğunun empatisini yapalım. Onları daha iyi anlayacağız. İş sadece bedensel engelli olmakta değil. Yaşlı olmak, çocuk olmak, toplumda bir tarafa itilmek anlamına da gelmemeli. İnsanlar yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla, bedensel ve zihinsel engellisiyle aynı toplum içerisinde hep birlikte yaşarlar. Ancak biz fiziki ortamları o kadar elverişli hale getirmeliyiz ki, insanlar birlikte yaşarken hiçbir engelle karşılaşmamalı ve kendi ihtiyaçlarını giderebilecek şekilde yaşamaları gerekir.
 
Doğuştan veya daha sonradan çeşitli nedenlerle gerçekleşen engelli olma hali bireysel bir sorun değildir.  Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar eksiksiz bir anlayışla ele alınması gereken bir durumdur. Geleceğe güvenle bakan güçlü bir toplum olmanın öncelikli şartı, tüm bireylerin eşit fırsat ve imkânlardan faydalanarak, ortak umut ve hedefleri paylaşarak yaşayabilmesinde saklıdır. Engelli vatandaşlarımıza farklılıklarını hissettirmeden yüksek hayat standardını temin etmek toplumun ortak çabasını gerektiren ve üzerinde hassasiyet ile durulması gereken sosyal bir olgudur.
 
Toplum içerisinde önemli bir nüfusu oluşturan engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin en önemli hedeflerinden bir tanesidir. Devletimiz bu kapsamda sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak eğitim, sağlık, istihdam haklarına ilişkin hizmetleri engelli vatandaşlarımıza sunmaktadır. Son yıllarda engellilere yönelik çıkartılan yasalarla uygulamaya konulan bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, evde bakım hizmetleri, danışmanlık ve destek hizmetleri, ilimizde de yoğun bir şekilde yürütülmektedir. Bu kapsamda ilimiz genelinde bulunan engellilerimize evde bakım hizmetleri yeterince verilebilmektedir.
 
Bu anlamlı iftar yemeğine katıldığınız için teşekkür ediyorum. Hepiniz buraya engelleri aşarak geldiniz. Hepinize hakikaten bütün kalbimle müteşekkirim. İnşallah bayrama da bu coşku, bu sağlık ve bu birliktelik içerisinde erişiriz diyerek hepinize saygılarımı sunuyorum. Şimdiden hem Kadir Geceniz, hem Bayramınız mübarek olsun. “ dedi.
Valimiz Aziz Yıldırım, engelli kardeşlerimizin onuruna düzenlediği iftar programının sonunda konuklarının istek ve taleplerini dinlerken, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Editör: Haber Merkezi