Vali Yıldırım Acil Sağlık Hizmetleri Haftası Etkinliklerine Katıldı.

Her yıl 1-7 Aralık tarihleri arasında kutlanan Acil Sağlık Hizmetleri Haftası, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Anıtpark’ta kurulan çadırda vatandaşlarımıza bilgi verilerek çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Anıtpark önünde düzenlenen Acil Sağlık Hizmetleri Haftası Etkinliklerine Valimiz Aziz Yıldırım’ın yanı sıra İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Sağlık Müdür Yardımcıları İbrahim Karadağ ve Deniz Fırat, Kızılay Derneği Başkanı İsmail Danıştekin, 112 Acil Servis çalışanları, UMKE ve AFAD ekipleri katıldı.
Acil Sağlık Hizmetleri Haftası Etkinlikleri kapsamında hizmete sunulan Çocuk Ambulansının kurdele kesimi sırasında konuşan Valimiz Aziz Yıldırım; ”Artık her yaştaki hastalarımıza hizmet verebilmemiz lazım. Türkiye, Sağlıkta Dönüşüm projesi ile bu konuda oldukça fazla aşama kaydetti. Afyonkarahisar’da hizmete sunulan bu çocuk ambulansının bir örneği Türkiye’de ve belki dünyada da yok. Biz bir ilki başarmış oluyoruz. İnşallah Türkiye ve Dünyada bu olay örnek alınır. Bundan sonra çocuk ambulansları daha da donanımlı olacaktır. Ambulans içinde küvezin olması bile zaten çocuk için bir ihtiyaçtır ve sedyeden ibaret olmadığı görülmektedir. Çocuk donanımı ile donatılmış bir ambulans, bizim için ilktir ve çok önemlidir. Ben bu çok faydalı olan hizmeti düşünenlerin yanı sıra gerçekleştirenleri de kutluyorum. “dedi.
Valimiz Yıldırım kurdele kesimi sonrasında hizmete sunulan çocuk ambulansı içerisinde incelemelerde bulundu.
Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğünce Anıtpark’ta kurulan çadırda incelemelerde bulunan Valimiz Yıldırım ambulanslara yol verme konusunda kısa bir açıklamada bulunarak; ” Ambulanslar hastalarımıza giderken veya hastalarımızı hastaneye sevk ederken zamana karşı yarışmaktadır. Ambulans sesi duyduğumuz zaman dikiz ve geri aynalarına baktığımızda, ambulansı aracımızın arkasında gördüğümüz zaman ne tarafa yanaşacağımızı çok iyi bilmiyoruz. Acaba sağa mı ya sola mı yanaşacağız, kim yolun ne tarafını açık bırakacak. Bu konuda ambulans siren sesini duyan sürücülerimizin sol şeridi her zaman açık bırakmaları lazımdır. Eğer ki sürücülerimiz kırmızı ışıktalar ise kontrollü bir şekilde kırmızı ışıkta geçip ambulansa yol verebilirler. Ama başka zamanlarda kırmızı ışık ihlali yapmamaları lazımdır. Biz tüm sürücülerimizden ve vatandaşlarımızdan, ambulanslara yol verme konusunda hassasiyet bekliyoruz.  İkinci bir hassasiyetlik de 112 Acil Çağrı Merkezini asılsız yere aramamaktır. Günün herhangi bir zaman diliminde belki gerçekten ihtiyacı olan bir vatandaşımız 112 Acil Çağrı Merkezini aradığında ve asılsız telefonlar nedeniyle meşgul çaldığı için yardıma ulaşamamış olacaktır. Bu konularda tüm vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını istiyorum.” dedi.
Acil Sağlık Hizmetleri Haftası ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici Valimiz Aziz Yıldırım bilgiler verdi. Programın sonunda Acil Sağlık Hizmetleri Haftası Etkinlikleri nedeniyle hazırlanan pastanın kesiminin ardından programa katılan tüm ekiplerle günün anısına fotoğraf çekimi yapıldı.
Daha sonra Anıtpark önünde bulunan Kızılay Kan Toplama aracına da giderek burada kan verenlerle sohbeti sırasında kan vermenin bir insanlık görevi olduğunu vurgulayarak, yetkililerden bilgiler aldı.
 
Editör: Haber Merkezi