Vali Güner, Sivil Toplum Kuruluşlarını Ziyaret Etti.
İadeyi ziyaretleri kapsamında ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Valimiz Hakan Yusuf Güner Gün içerisinde programları dahilinde Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD), Sivil Toplum Platformu, İlim – Yayma Cemiyeti ve Ensar Vakfını ziyaret etti.
İlk olarak Müstakil Sanayici İşadamları Derneği’ne ziyarette bulunan Valimiz Hakan Yusuf Güner’i Dernek Başkanı Ahmet Neoldum ve dernek yönetim kurulu üyeleri karşıladılar. Dernek içerisinde incelemelerde bulunan Valimiz Hakan Yusuf Güner’e Ahmet Neoldum tarafından dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.
 
Ziyaret sırasında söz alan ve Afyonkarahisar’a gelişinin akabinde kendisine hayırlı olsun ziyaretlerinin gerçekleştirildiğini, kendisinin ancak iadeyi ziyaretlere başlayabildiğini belirten Valimiz Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar’a gelir gelmez halk odaklı çalışmalar sergilediğini, bu anlamda Afyonkarahisar’ın ilçeleriyle birlikte tüm köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek tokalaştığını ve onların sorunlarını ilk ağızdan dinlediğini söyledi. Tüm muhtarların sorunlarını dinlemek ve onların ihtiyaç ve taleplerine en kısa zamanda karşılık vermek istediğini belirten Valimiz Hakan Yusuf Güner, bu kapsamda gerekli çalışmaların ve hazırlıkların başladığını, hatta birçoğunun yerine getirildiğini bundan dolayı da iadeyi ziyaretlerine geç başladığını ifade etti.
 
Halkımız ve ülkemiz için önemli faaliyetlerde bulunan MÜSİAD’ni ziyarette bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirten Valimiz Hakan Yusuf Güner, Ülkemiz genelinde ve hatta Uluslar arası anlamda çok önemli bir yere sahip olan MÜSİAD’ın ilimizde de bir şubesinin bulunması ilimiz için büyük şans olduğunu belirtirken, işadamlarımızı bir araya toplamak, karşılıklı bilgi birikimi ve becerilerinden faydalanmak ve ilimizin kalkınması adına önemli kararlar almak adına MÜSİAD’ın çalışmalarını önemsediğini belirtti. Afyonkarahisar MÜSİAD olarak başarılı çalışmalarda bulunan Ahmet Neoldum ve dernek yönetim kurulu ile üyelerine teşekkür eden Valimiz Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Valiliği çalışmaları ve faaliyetlerinde MÜSİAD’ı yanında görmek istediğini belirtti.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Neoldum ise MÜSİAD’ın Afyonkarahisar Şubesinin açılışına Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katıldığını hatırlatırken, MÜSİAD’a başta Sayın Bakanımız, Valilerimiz ve Afyonkarahisar’lı iş adamlarımızın ilgisinden dolayı derneği ve şahsı adına teşekkürlerini arz etti.
 
Buradaki ziyaretlerini tamamlayan Valimiz Hakan Yusuf Güner, Sivil Toplum Platformu’a iadeyi ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında Sivil Toplum Platformu Başkanı Abdullah Çelik tarafından çalışma ve faaliyetler hakkında bilgiler alan Valimiz Hakan Yusuf Güner, ilimiz için yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Sivil Toplum Platformu Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.
 
Sivil Toplum Platformu ziyaretini tamamlayan Valimiz Hakan Yusuf Güner, İlim–Yayma Cemiyetine ziyarette bulundu. Burada İlim–Yayma Cemiyeti Başkanı Ali Zenkin tarafından karşılanan ve ondan cemiyetin faaliyetleri konusunda bilgiler alan Valimiz Hakan Yusuf Güner, İlim–Yayma Cemiyeti’nin başarılı çalışmalarından dolayı Cemiyet Başkanı Ali Zenkin ve cemiyetin çalışma ve faaliyetlerinde emeği geçenlere teşekkür ederken, ilimizin maddi ve manevi değerlerini korumak adına yapılacak olan her türlü çalışma ve faaliyetin yanında olduğunu belirtti.
 
Gün içerisindeki ziyaretlerinin sonunda İmaret Camii yanında bulunan Taş Medrese binasının içerisinde faaliyet gösteren Ensar Vakfını ziyaret eden Valimiz Hakan Yusuf Güner, Vakıf Başkanı İbrahim Durgut tarafından karşılanırken, Taş Medrese içerisindeki Vakıf faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.
 
Ensar Vakfının düzenlediği Ebru Sanatı ve Hat Sanatı kurslarını mahallinde inceleyen Valimiz Hakan Yusuf Güner, gençlerin bu kursları almasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederken, Valimiz Hakan Yusuf Güner’e ziyaret sırasında Ebru Sanatıyla yapılmış tablo ve Ensar Vakfına ait eserlerden takdim edildi.
 
Karşılıklı bilgi alışverişinin yaşandığı ziyarette Valimiz Hakan Yusuf Güner’in Ensar Vakfını ziyaret etmelerinde dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vakıf Başkanı Durgut, Afyonkarahisar’lı hemşerilerimiz için ciddi manada çalışma ve faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtirken Valimiz Hakan Yusuf Güner’in Afyonkarahisar’da faaliyetlerini sürdüren Dernek, Vakıf gibi sivil toplum örgütlerine verdiği değeri bildiklerini, bu manada Ensar Vakfı olarak, Sayın Valimizin yanında olduklarını ifade etti.
 
Ziyaretlerinin sonunda gün içerisindeki ziyaretleri kapsamında bir değerlendirme yapan Valimiz Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar’ı daha yaşanabilir, kalkınma ve gelişimde örnek ve ileriye gitmede öncü bir yer olması için elinden geleni yapacağını belirtirken, tüm kamu kurum ve kuruluşlar, dernekler, vakıflar olmak üzere tüm STK’lar, iş adamları ve Afyonkarahisar halkının bir ve beraber olması gerektiğini vurguladı. Afyonkarahisar için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Valimiz Hakan Yusuf Güner, öncelikle ortak bir hedefin olacağını, bu uğurda ortak akıl yöntemini kullanacaklarını ve belirlenen hedef doğrultusunda dikkatli, emin ve titiz bir şekilde ilerleneceğini söyledi. Konuşmasının sonunda Afyonkarahisar için Afyonkarahisar’daki tüm STK’ların desteğini almak istediğini belirten Valimiz Hakan Yusuf Güner, günümüzde STK’ların öneminin giderek arttığı bir yerde bir şeyler yapmak için illaki STK’ların desteklerinin olması gerektiğini dile getirirken Afyonkarahisar adına yapılacak olan çalışma ve faaliyetlerde Afyonkarahisar Valiliğinin yanında olan tüm STK’lara teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi