Vali Güner Öncülüğünde Afyon Mermeri Daha da Değerleniyor.

Afyonkarahisar’da Mermercilik anlamında çığır açacak olan Mermer Sektöründe Katma Değerinin ve İhracatının Artırılması Projesi ile ilgili toplantı Valimiz Hakan Yusuf Güner’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar Mermerciliği ile ilgili olarak önemli adımlar atılmasına vesile olacak olan Mermer Sektöründe Katma Değerinin ve İhracatının Artırılması Projesi’nin Valilik toplantı salonunda yapılan tanıtım toplantısına Valimiz Hakan Yusuf Güner’in başkanlığında AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak, İGM Başkanı Salih Sel, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Cibik, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı, İscehisar OSB Müdürü Muhammed Bacaksız, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri ile iş adamları katıldılar.

Toplantı öncesinde Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği temsilcisi tarafından güdümlü projelerin oluşturulması, yürütülmesi ve sonuçlanması hakkında yapılacak iş ve işlemler  hakkında bilgiler verildi. Daha sonra İscehisar Mermerciler Derneği tarafından hazırlanan Mermer Sektöründe Katma Değerinin ve İhracatının Artırılması Projesi hakkında Abigem yetkilisi tarafından detaylı bilgiler verildi.

Afyonkarahisar’ın güdümlü projeler konusunda ilk sırada yer aldığını belirterek konuşmasına başlayan Valimiz Hakan Yusuf Güner, işlenmiş mermer ticareti konusunda gerekli önlemlerin alınması ve birlik beraberlik ortamını sağlayarak mevcut durumun çok daha iyi hale getirileceğini, Afyonkarahisar’da uygulanacak olan projenin olmazsa olmaz bir girişim olduğunu belirtti.

Mermerin adresi Türkiye’dir, Afyonkarahisar’dır diyen Valimiz Hakan Yusuf Güner, İscehisar ilçesinde Teknopark ve Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştirecek olan ilk yapılanmanın hayata geçirilmesi hususundaki Mermer Sektöründe Katma Değerinin ve İhracatının Artırılması Projesinin (METAM) ilimiz paydaşlarıyla, Afyonkarahisar’a en iyi hizmetlerden biri olacağını belirtti.

Proje kapsamında oluşacak yapılanma ile mermercilik sektörünün üretim ve ihracat açısından geliştirileceğini hatırlatan Valimiz Hakan Yusuf Güner, bu kapsamda mermercilere eğitim verilmesinin, mermerden yeni ürünler üretilmesi konusunda inovasyon merkezi ve önemli bulgular ortaya çıkaracak Ar-Ge çalışmaları ortaya konulacağını belirterek, ilkleri hep Afyonkarahisar’ın yaptığını bununda bir göstergesi olarak ilk kez kalkınma ajansının desteğiyle güdümlü proje yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Valimiz Güner Türkiye’de bir ilk olan güdümlü projenin öncüsü ve örneği olan Afyonkarahisar’a projenin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak toplantıyı kapattı.

Editör: Haber Merkezi