Üniversite Öğrencilerinden Haleplilere Yardım Tır’ı

Afyonkarahisar'da Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK) başlatılan kampanya kapsamında öğrencilerin öncülüğünde temin edilen yardım malzemelerini taşıyan tır, Haleplilere gönderildi.
 
KYK Müdürü Nurullah Pervaneli, İl Müdürlüğü önünde düzenlenen uğurlama töreninde, "Halep Bizdir, Bizdendir, Bizimledir" kampanyası kapsamında topladıkları 1 tır dolusu yardımı Haleplilere gönderdiklerini söyledi.
 
Halep'te yaşanan katliamın birçok insanın evsiz yurtsuz kalmasına sebep olduğunu belirten Pervaneli, "Müslüman, Müslüman'ın kardeşidir anlayışıyla biz de kardeşlerimize yardım etmeye çalışıyoruz. Bu yardımların temin edilmesinde öğrencilerimizin çok büyük emeği var. Öğrencilerimiz tek tek esnafımızı gezdiler, herkesten destek istediler. Bu tırı Allah'ın izniyle doldurduk, şimdi de gönderiyoruz. Tırda temel gıda maddeleri, battaniye, çocuklar için mama, bez, oyuncak ve birçok ihtiyaç malzemesi var."
 
Öğrencilerden Ayşe Turan da zor durumda kalan insanlara küçük de olsa bir yardımda bulundukları için mutlu olduklarını dile getirdi.
 
Editör: Haber Merkezi