Türkiye Minik Basketbolcuları Vali Yıldırım’ı Ziyaret Ettiler.

Bu yıl 14.cüsü yapılan Türkiye Minikler Basketbol Şenliği kapsamında ilimize gelen Türkiye Basketbol Federasyonu temsilcileri, görev alan yetkililer ve minik sporculardan oluşan heyet Valimiz Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret ettiler.
Ziyarete TBF İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale’nin yanı sıra TBF Altyapılar Yetkilileri Hakan Şahin ve Ertunç Çubukçu, Teknik Komiser Ahmet Bircan, Hakem Zeynep Yıldırım, Antrenörler Öykü Acar ve Elvan Taşlı, TBF Basın mensubu Fehmi Özgüler ile sporcular Yiğit Özdemir, Furkan Gülcan, Cansu Günrusu ve Suzan Gündoğdu  hazır bulundular.
 
Ziyaret sırasında açıklama yapan TBF İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale, Türkiye Minikler Basketbol Şenliğinin bu yıl 14. sünün yapılacağını belirtirken;“Şenliğimiz boyunca 1200’ e yakın sporcu, 150’ye yakın antrenör ve 60’a yakın hakemimiz organizasyonda aktif rol alacak. 5 gün süresince 6 ayrı spor salonunda değişik illerden 48’i erkek, 24’ü kız toplam 72 takımımız 258 müsabaka oynayacak. Basketbol müsabakalarının yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerimizde olmaktadır. Bu etkinlikler Afyonkarahisar Kocatepe gezisi, Zafer Yolu gezisi gibi Afyonkarahisar’ın değerlerini ilimizde misafir ettiğimiz çocuklarımıza gösteriyoruz. Bu müsabakalar sonunda tüm katılımcılara başarı belgeleri ve madalyaları dağıtılacaktır.  Sayın Valimiz Aziz Yıldırım’a, Belediye Başkanımıza ve bize burada yardımcı olan tüm Afyonkarahisar’lılara teşekkür ediyorum.”dedi.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Valimiz Aziz Yıldırım ise; “Hepiniz hoş geldiniz. Böyle bir etkinliğin ilimizde yapılıyor olması bizi sevindiriyor. 1200 basketbol aşığı, basketbol tutkunu ve spora gönül vermiş gencimizi Afyonkarahisar’da ağırlıyor olmaktan son derece mutlu oldum. Gençlerin spora yönelmesi bu arada basketbol gibi bir branşı tercih etmeleri, hakikaten önemlidir. Türkiye’de spor denilince akla daha çok futbol geliyor, hâlbuki futbol spor dallarından sadece bir tanesi. Basketbolunda gençler vasıtası ile Türkiye’de yaygın hale gelmesi ülke sporu adına büyük önem taşıyor. Ben hepinizi tebrik ediyorum. Gençlerimize basketbol sporunu sevdiren, çocukların başarısında emeği geçen ve özellikle çocukların bu alanda spor yapmalarına fırsat veren ve çalışmalarını destekleyen hocalarına ve ailelerine teşekkür ediyorum. Bu önemli bir spor faaliyeti kapsamında bundan sonraki yıllarda da daha birçok sporcuları inşallah buralarda ağırlayarak, Afyonkarahisar’ımızın tanıtımına katkıda bulunmayı arzu ederiz.” dedi.
 
Sporda yenmekte var yenilmekte var diyerek sözlerine devam eden Valimiz Aziz Yıldırım, her müsabakadan ders alınması gerektiğini belirtirken; “Spor centilmenliği gerektirir. Kimse yenildiği zaman üzülmemeli, daha iyisini yapmak için elinden gelen gayreti göstermelidir. Tabii galibiyetleri ve bu uğurda kazanılan başarıları desteklemeliyiz. Marifet iltifata tabidir. Afyonkarahisar basketbol başta olmak üzere salon sporları konusunda çok başarılı bir il. Afyonkarahisar’da bu ve bunun gibi organizasyonları görmek isteriz. Bizler bu konuda sporcularımızın destekçisiyiz.” dedi.
 
Sözlerinin sonunda çocuklarımızın spor yapmalarının çok önemli olduğunu ve kendisinin de bir dönem spor yaptığını hatırlatan Valimiz Aziz Yıldırım; “Sporcu çocuklarımız, dersleri de dahil olmak üzere hemen her konuda daha başarılı olmaktadırlar. Ailelerin bazı çekintilerinin olması doğaldır. Ama sporcular hem bedenen, hem de moralmen daha başarılı olabiliyorlar. Benim ailelere tavsiyem çocuklarını spora teşvik etsinler. Antrenörlerden de isteğim sadece spor koçluğunu değil, aileleri rahatlatacak ve çocukların derslerini olumlu yönde etkileyecek ders koçluğu da yapmalarıdır.” dedi.
 
Ziyaretin sonunda TBF İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale tarafından Valimiz Aziz Yıldırım’a şenlik için yaptırılan hediyelerden takdim edilirken Valimiz Yıldırım tarafından ise sporcu ve antrenörlere satranç takımı ve kitap hediye edildi.
Editör: Haber Merkezi