Türkeli dualarla açıldı
 
Yarım asrı aşkın bir süredir okuyucuları ile buluşan Afyon Türkeli gazetesi, 27 Temmuz'da kanun hükmünde kararname ile kapatılmasının ardından, 5 buçuk aylık bir sürecin sonrasında gerçeğin ortaya çıkmasıyla birlikte yeniden açıldı. Gazete, kurban kesilerek ve dualar edilerek açıldı.
 
27 Temmuz’da KHK ile kapatılan Türkeli Gazetesi 6 Ocak Cuma günü yayınlanan yeni bir KHK ile yayın hayatına kaldığı yerden devam ediyor. Gazetenin dün kurban kesilip dualar edilerek, Kur’an-ı Kerim okutularak yeninden yayın hayatına başladı.
 
“İblis memleketi uçurumun kenarına götürmüştür”
 
Gazetenin açılışında şair İhsan Akbel Bayramoğlu bir şiir okudu. Daha sonra sohbet ortamında devam eden açılışta Türkeli Gazetesi İmtiyaz sahibi Hakkı Özsoy bir konuşma yaptı. Özsoy konuşmasında, “Ben kısa ve öz bir şey ifade etmek istiyorum. Bu olayların sebebi olan o adama Allah herhalde hak ettiği cezayı verecektir. Bu vatan haini İblis adam memleketi uçurumun kenarına götürmüştür” dedi.
 
“Devletin ve milletin emrinde olacağız”
 
“Biz şunu ifade etmek istiyoruz; Türkeli'nin niyeti, ameli, istikameti ve hizmeti ortadadır” diyen Özsoy, sözlerine şöyle devam etti: “Amaç, devletimizin, milletimizin huzura sağlığa saadete mutluluğa kavuşmasıdır. Ülkemizde hayırlı nesillerin devreye girmesidir. Bu konuda fazla söze gerek yok, niyetlerimizi ortadadır. Allah bize bu fırsatı verdi, bizim bir araya gelme şansınızı fırsatını tanıdı. Bundan sonra da Türkeli bugün olduğu gibi objektif, devletin ve milletin emrinde saygılı ve bağlı bir şekilde haber ve yayın hayatını sürdürmeye gayret edecektir. Elbette burada sizlerin desteği en büyük gücümüzü oluşturacaktır.”
 
“Türkeli, basın camiasının önde gelen kalesidir”
                       
Kocatepe Gazetesi İmtiyaz sahibi Sezer Küçükkurt da yaptığı açıklamada, “Türkeli gazetesi Afyonkarahisar basın camiasının önde gelen sağlam kalelerinden birisidir. Maalesef 15 Temmuz sürecinde yaşanan olağanüstü halden Türkeli gazetesi de olağanüstü bir şekilde etkilendi. Eninde sonunda adalet yerini buldu” dedi.
 
“Üzücü ve yorucu bir süreç oldu”
 
Türkeli Gazetesi’nin hak ettiği şekilde yeniden kaldığı yerden yayın hayatına devam edeceğini söyleyen Küçükkurt, sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “Afyonkarahisar’da kamuoyu vicdanıyla baktığında Türkeli gazetesinin hain örgütle bağı olmadığı bir gerçektir. Ancak bunun kanunlar nezdinde de bir yansıması olması gerekiyordu. Üzücü ve yorucu bir süreç oldu. Ama eninde sonunda Türkeli gazetesi kaldığı yerden yayına devam ediyor. Afyonkarahisar basınından güvenilir ve güçlü basın olmaya da devam edecek. Biz hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.”  
 
Editör: Haber Merkezi