TEKİN: “ÖDENEN VERGİLERİ EŞİT PAY  ETMEK İSTİYORUZ.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, seçim vaatleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Ekonomi uzmanlarımızla 2 buçuk yıldır çalışıyoruz. Aslında dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Yaptığımız ne biliyor musunuz, 77 milyon yurttaşımızın ödemiş olduğu vergileri eşit pay etmek istiyoruz, adalet uygulamak istiyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin seçim bürosu açılışı için geldiği Afyonkarahisar’da üyelere seslendi. Cumhuriyet Mahallesi Yeşilyol Caddesi üzerinde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan Afyonkarahisarlı avukat Umut Kılıç olayına değinen Tekin, “Afyonkarahisar’da büyümüş değerli bir avukat olan Umut Kılıç ne yazık ki faşiste faşist dediği için tutuklandı. CHP olarak sonuna kadar yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Baskılar iktidar partisini o kadar çok korkutmuş ki inanın sadece faşist dedikleri için değil, gece evlerine giderken, hatta yürürken gölgelerinden korkar hale geldiler. Niye böyle oldu acaba merak etmezler mi" dedi.Konuşmasında hükümeti eleştiren Tekin, "Son 3-4 yıl olanlar karşısında, nasıl vicdanen oy vereceksiniz? Çalma, çırpma, yalan, dolan ve talan, aklınıza gelebilecek ne varsa, her türlü rezaletin içerisinde oldular. 17-25 Aralık. Bütün dünya coğrafyasında rastlanmayacak bir olaydır. Elbette çeşitli ülkelerde yolsuzluklar olur ama ilk kez Bakanlar Kurulu’nun, kabinenin 3’te biri sizi soymakla meşgul" diye konuştu

.“DÜNYAYI YENİDEN KEŞFETMEYE GEREK YOK”

Konuşmasında CHP’nin seçim vaatlerine yönelik eleştirilere de değinen Gürsel Tekin, “Elbette eksiklikler olabilir. Tartışılacak konular olabilir. Uygulamada aksaklıklar olabilir. Bunlar son derece doğal. Bunun en canlı tanığı sizlersiniz. 2011 yılında 44 projeyi sizlere sundular. Bir tanesini yaptılar mı? Ama yaptılar, ne yaptılar. Afyonkarahisar’a icra dairesi açtılar. Afyonkarahisar’a yakında cezaevi de açacaklar. Bilmiyorum böyle bir talep var mı? Yakında cezaevi de açılacak. Yani yiğidi öldürün, hakkını yemeyin, size icra dairesi, cezaevi açıyor. Daha ne yapsınlar. Bundan daha iyi hizmet olabilir mi? Bu ülkede saraylar yapılıyorsa, cezaevleri, icra dairesi resmi törenle açılıyorsa, vay Afyonkarahisar’ın haline. Bu hazırlanan projeler, bir gece yarısı ’hadi bir araya gelelim, vatandaşın hoşuna gidebilecek birkaç proje hazırlayalım’ dediğimiz projeler değildir. Bundan iki yıl önce gazeteci arkadaşlarımız belki hatırlayacak, İstanbul’da uluslararası önemli kuruluşlarda görev yapan arkadaşlarımız, Anadolu coğrafyasında yetişmiş bu kardeşlerimizin desteği ile çok önemli ekonomi tartışmaları vardı. Çok merak ettiler tabii kimdir bunlar, nedir diye. Tabi bu kadar baskının olduğu yerde insanların çalıştığı yerleri, kimliklerini tarif etmek AK Partiye yani ciğeri kediye teslim etmek gibidir. Maalesef o arkadaşlarımızı da bir türlü kamuoyuna tanıtamadık. Ama ilerleyen günlerde izin verirlerse kendilerini tanıtmış oluruz. Bu arkadaşlarımızın desteği ile bizim ekonomi uzmanlarımızla 2 buçuk yıldır çalışıyoruz. Aslında dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Yaptığımız ne biliyor musunuz, 77 milyon yurttaşımızın ödemiş olduğu vergileri eşit pay etmek istiyoruz. Adalet uygulamak istiyoruz" diye konuştu.

“ADİL DÜZEN BU”

Projelere kaynağın yine vatandaşın ödediği vergilerden bulunacağını anımsatan Tekin, “Bütün vatandaşlarımızın tamamı vergi mükellefi. Dolmuşa bineceksiniz, vergi mükellefisiniz, ekmek alacaksınız, vergi mükellefisiniz, hava hariç her şeye vergi ödüyorsunuz. En çok vergiyi siz ödüyorsunuz. İşçi, köylü, emekli, işsiz, esnaf, en çok vergi ödeyen bunlar. Biz de diyoruz ki bu kadar vergi ödeyen vatandaşlara eşit pay edeceğiz. Sizin çocuklarınıza 30, Afyon’un çocuklarına 1 değil. Sana da 5, ona da 5 olacak. Hani siz ‘adil düzen’ diyordunuz, işte adil düzen bu. Allah’ın da düzeni bu. Biz bu düzeni kurmak istiyoruz. İsrafı ortadan kaldırmak istiyoruz, ne hakkınız var, trilyonluk araçlara biniyorsunuz" ifadelerini kullandı.

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DE ANKARA’YI BÜLENT ARINÇ AÇIKLAYACAK”

Son olarak 17 Aralık konusuna değinen Gürsel Tekin, “Şunu net olarak söylemek istiyorum, ben ekonomist değilim ama bildiklerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Sadece milletten çaldıkları paranın miktarı özellikle son 25 yıldır, özellikle de son 5 yıldır 100-150 milyar Dolar. Bu paraların hepsi hazır, merak etmeyin. Bütün hepsi nerede biliyoruz. Hatta öyle biliyoruz ki 17-25 Aralık operasyonlarından önce kendime vazife, görev bildim, yolsuzluk şemasını çizdim. TBMM’de imar lobisinin, çetelerin, siyasetin bu kirli alanda nasıl işlediğinin şemalarına koydum. Yetmedi, eski Başbakan Erdoğan’a gönderdim. Dedim ki isim isim yazarak, zor durumda kalırsınız, burada çok sayıda bakan çocukları da var, milletvekilleriniz de var, önlem alın. Ne önlemi, nereye kadar? 17 Aralık’a kadar. Biz İstanbul’da açıklamışız, sadece İstanbul’daki rant 100 milyar Dolar, gerisini Bülent Arınç’a sorun. 100 dosya da Arınç’ta var. İnşallah İstanbul’u ben açıkladım, önümüzdeki günlerde de Ankara’yı Bülent Arınç açıklayacak” diye konuştu.Tekin’in konuşmasının ardından, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, milletvekili adayları ve partililerle birlikte seçim bürosu açıldı.

Editör: Haber Merkezi