SON 7 YILDA KADINA ŞİDDET ORANI BİNDE DÖRTYÜZ ARTTI.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Toptaş yayınladığı mesajda Cumhuriyet Halk Partisinin Kadın hakları konusunda Devrim yapan Parti olduğunu belirtti.

Milletvekili Toptaş; ‘‘‘1935 yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kadına seçme ve seçilme hakkı verilmiştir.1975 tarihinde kadınların sosyal hayatın içerisinde seslerini duyurmaları için Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart tarihi, “Dünya Kadınlar Günü” olarak ilan edildi. O günden bu güne 8 Mart kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik haksızlıkların ortadan kaldırılması, daha iyi yaşama ve çalışma şartlarını iyileştirme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesi haline gelmiştir.

Kadınlarımız hem iş hayatında hem de sosyal hayatta bir çok sorun yaşamaktadır. Türkiye’de  hala5 milyondan fazla kadının okuma yazma bilmediği saptanmıştır. Yine istatistiklere göre Türkiye’de her 10 kadından dördü şiddet gördüğü acı bir gerçektir. Son 7 yılda Kadına şiddet 1400 oranında artması büyük bir ayıp olarak bulunmaktadır. Türkiye, parlamentodaki kadın temsili açısından dünyada 119 ülkenin içinde 114. sırada olması demokrasimizdeki kadına verilen önemi göstermektedir.Türkiye Avrupa Birliği ve OECD ülkeleri arasında iş gücünde en düşük kadın oranına sahip olan ülke konumundadır. Bu tablo kadınların eğitim ve çalışma yaşamına katılımlarına ilişkin devletin tedbir almadığını gösteriyor. Son günlerde kadın cinayetlerinin arttığı  toplumu sarsmaktadır. Bu konuda caydırıcı tedbirlerin alınması ve yasal düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.

Kadınlarımızın gelecekleri için mücadele etmesi,toplumun bu mücadeleye destek vermesi gerekmektedir.Kadına şiddetin son bulduğu,kadınlarımızın toplumsal yaşamda hak ettiği yere geldiği ,mücadelelerinin başarılı olması dileğiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününü Kutluyorum.’’’ Dedi.

Editör: Haber Merkezi