Şenol: TES özgürlükler konusunda samimidir

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu, Kamu Çalışanları Sendikası Afyonkarahisar Şubesi Bşkanı Nizamettin Şenol yazılı basın açıklamasında:

 Çalışan personelin kılık kıyafetlerine dair yönetmeliğin 5. maddesinde yer alan sınırlamaların ve çalışanları tek tip hale getirme çabası son bulana kadar Genel Ahlaki kurallara ve milletimizin değer yargılarına uygun bir biçimde kamuda çalışan üyelerimizin serbest kıyafetle süresiz olarak işyerlerine gitme kararımız Türk Eğitim-Sen Genel Merkez yönetim kurulumuzun aldığı karar gereği serbest kıyafet eylemimiz süresiz olarak 31.12.2014 tarihinde yenilenmiş ve devam etmektedir.Aynı zamanda  Türk Eğitim-Sen Yönetim Kurulu, 13.02.2015 tarih ve 20 sayılı karar ile; 16 Şubat 2015 tarihinden itibaren 2014-2015 öğretim yılı sonuna kadar süresiz “Nöbet Tutmama” eylem kararı alınmıştır ve uygulanmaktadır.

 İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğüne 26.02.2015 tarihinde kılık kıyafet yönetmeliğine uymayan okul müdür yardımcıları hakkında hangi yasal işlemin yapıldığını bilgi amacıyla yazı yazdık ayrıca yine aynı okul müdürlüğüne 04.03.2015 tarihinde nöbet eylemine katılan üyelerimiz hakkında hangi yasal işlemin yapıldığını bilgi amacıyla yazı yazarak talep ettik.

Türk Eğitim Sen ne kadar özgür? TES özgürlükler konusunda samimi değil mi ? Başlıklı haberler yapıldı. Şimdi memurların özgürlüklerini ve haklarını koruma konusunda TES mi? Yoksa EBS mi? samimi hep birlikte test edeceğiz.

İdareciler sendikaların aldığı eylem kararlarına karşı iki ayrı idari uygulama yaparsa bunun adı görevini kötüye kullanma olur. Okuldan istediğimiz bilgilendirme yazılarımızın cevabı geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız ve gerekli yasal işlemleri de yapacağız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: Haber Merkezi