Özkaldı: “2023’te en güçlü şehirler içinde olacağız.”

 

AK Parti Afyonkarahisar milletvekili aday adayı Akif Özkaldı katıldığı radyo programında önemli açıklamalarda bulundu. Özkaldı, 2023 hedefleri doğrultusunda, Afyonkarahisar’ın Türkiye’de en güçlü ekonomiye sahip şehirler arasında olacağını söyledi.

 

28 yıllık bir bürokrasi hayatının uzun bir dönemi yöneticilikle geçen Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday adayı Akif Özkaldı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte çalıştığını kaydederek, hizmet konusunda önemli bir noktaya ulaştıklarını söyledi. Özkaldı, “bu tecrübeyi bundan sonra siyasetle değerlendirip hizmete daha iyi şekilde devam etmek istiyorum” dedi.  

 

Hedef daha güçlü bir Afyonkarahisar

 

Özkaldı, “hedefimiz; Afyonkarahisar'ı daha iyi bir noktaya, daha kalkınmış bir yere nasıl getiririz, daha ilerlemiş bir noktaya nasıl taşırız. Bu nedenle Afyonkarahisar’ın evladı olarak tecrübelerimizi şehrimiz için yatırıma dönüştürelim istedim. Bu yola girmeden önce aileme sordum. Daha sonra da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Bey ile görüştüm. Bakanımızdan aldığımız icazetle birlikte aday adayı olmaya karar verdim” diye konuştu.

 

10 Şubat’tan bu yana sahada

 

10 Şubat'ta istifa ederek aday adaylığını açıklayan Özkaldı, bu tarihten bu güne kadar merkez ilçe ile birlikte 18 ilçeyi tek tek gezdiğini anlattı. “Teşkilat başkanlarımızla oturduk, müzakere ettik. Onları dinledik ve sıkılmadık el bırakmadık” dedi.

 

Ziyaretlerde yatırım avantajı

 

İlçe ve belde ziyaretleri sırasında yaşadığı avantajlara da değinen Özkaldı, sözlerine şöyle devam etti; “Bürokrasiden siyasete geçmek aslında bir dezavantaj ben avantajını yaşadım. Özellikle Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ile birlikte son 12 yılda Afyonkarahisar'ın hemen her yerinde hizmetimiz oldu. Baraj, gölet, kuyu veya taşkın koruma gibi tesisler yaptık. Bu yatırımların bölgelerdeki kazanımları nedeniyle birçok arkadaşımız bizleri biliyor, tanıyor. Yani ziyaretlerimizde hiç yabancılık çekmiyoruz.” 

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi

 

“Üniversitemiz son yıllarda gerçekten çok büyük atılımlar yaptı” diyen Özkaldı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’tan övgü ile söz etti. Özkaldı, “Sayın Solak, araştırmacı yönü, geniş vizyonu ile üniversitemizi ikinci döneminde de belirli bir seviyeye çıkaracaktır. Örneğin, Bolvadin’de 2 yıllık meslek yüksek okulu vardı, bir müddet sonra 4 yıllık oldu. Bugün giderek büyüyor ve yeni bölümler açıldı. Bunun artılarına gelecek olursak; Öğrenciler şehre katma değer kazandırıyor. Esnafta hareketlilik oluyor, birçok sektör daha iyi bir noktaya geliyor, gelişiyor. Öğrencilerle birlikte eğlence veya dinlenme mekânları ihtiyacı ortaya çıkıyor. Yani üniversitemizin gelişmesi şehrimize artı kazandırıyor” şeklinde konuştu.  

 

AKÜ araştırma merkezine dönüşüyor

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin bilimsel yönü ile birlikte giderek bir araştırma merkezi haline dönüştüğünü anlatan Özkaldı, yakında teknoparkın açılacağını, bunun yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun girişimleri ile açılan Tıbbi ve Itri Bitkiler merkezinin kurulduğunu söyledi. Özkaldı, “Bu çalışma ile birlikte Sayın Bakanımızın üniversitemize verdiği desteği görmezden gelemeyiz. Hal böyleyken öğrencilerimizin de ihtiyaç ve sıkıntıları da olabiliyor. Öğrencilerimiz hoşça vakit geçirebileceği mekanlara ihtiyaç duyuyorlar. Zaman zaman onlarla yaptığımız sohbetlerde bu sonuç ortaya çıkıyor. Bu konudaki açığında en kısa sürede kapatılacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

2023 hedefleri

 

Hükümetin 2023 hedeflerine de değinen Özkaldı, “2023 Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümü. Biz artık uzun vadeli planlar yapabilen bir ülkeyiz. Günübirlik hesaplardan ziyade yıllar sonrasını planlayabiliyoruz. 2023 hedefleri içerisinde bir defa ekonomide ilk 10 devlet içerisinde yer almayı amaçlıyoruz” dedi. Özkaldı sözlerini “Hedefe ulaşmak için siyasi istikrar olması gerekiyor. Siyasette istikrar sağlayamazsınız ekonomide sağlayamazsınız. Afyonkarahisar Türkiye ekonomisinde 26’ncı sırada. 2023 hedefleri ile birlikte yeraltı ve yerüstü kaynakları ile birlikte en güçlü şehirler arasında girebilir” ifadeleri ile noktaladı.

 

 

Editör: Haber Merkezi