Özkal, halka ve devlete saldıran hainlere merhamet gösterilmeyecek
 
Bolvadinli Şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek’in şahadetinin 52’inci günü dolayısıyla düzenlenen şehit yemeği ve mevlide katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, hafta sonu ve pazartesi günü Bolvadin’de ve Afyonkarahisar’da, demokrasi nöbetlerine katıldı. Devleti, hükümeti yıkmak için kirli oyunlar planlayan, kendi halkına ateş etmekten, bomba atmaktan çekinmeyen kanlı hainlere ve işbirlikçilerine merhamet gösterilmeyeceğini ifade eden Milletvekili Özkal, suçluların en ağır şekilde cezalarını çekeceğini söyledi
Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Bolvadinli Şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek'in şahadetinin 52’inci gününde düzenlenen şehit yemeğine katıldı. Şehit yakınlarına bir kez daha başsağlığı dileyerek, mevlide de katılan Milletvekili Hatice Özkal, Türk halkının Hasan Basri Tek gibi vatan için can veren kahramanları da, devleti yıkmaya çalışan paralel hainleri de asla unutmayacağını söyledi. Şahadet mertebesine ulaşan Tek’in her zaman Türk halkının kalbinde olacağını ifade eden Özkal, bölücü PKK’lı teröristler ile FETÖCÜ hainlerin hak ettiği en ağır cezayı alacağını söyledi.
Şehit Tek’in evinin ardından Bolvadin’de Demokrasi Nöbeti’ne katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, aynı gece hem Bolvadin’de hem de Afyonkarahisar’da nöbet tutan vatandaşlarla bir araya geldi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bolvadin’de de demokrasinin nöbetini aralıksız sürdüren vatandaşlara teşekkür eden Özkal, konuşmasında hain darbe kalkışmasını 12 Eylül ve 28 Şubat’la karşılaştırdı. Eli kanlı FETÖ mensubu teröristlerin, geçmiş darbelerden çok daha kanlı ve ağır bir planla; halka, hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saldırdığını kaydeden Özkal, halkın cesur ve destansı direnişinin darbenin önlenmesini sağladığını belirtti.
ELİ KANLI HAİNLER EN AĞIR BEDELİ ÖDEYECEK
Darbe girişimi öncesi Danıştay ve Yargıtay’ın yapısını yeniden düzenleyen bir yasa çıkarttıklarını hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, “Bu yasayla yüksek yargıdaki tüm paralelleri temizleyecektik. Yüksek Askeri Şura’da da ordu içindeki paraleller için gerekli adımlar atılacaktı. Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ile hükümetimizin devletin her kademesine sızmış hainlerin üzerine ciddiyetle gitmesi onları son bir çırpınışa yönlendirdi. Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve bizler, 17-25 Aralık darbe girişiminden bu yana FETÖ’cü teröristlerin; çıkarları için her şeyi yapabileceklerin, her türlü ihanet ve kirli oyunu tezgahlayabileceklerini söylüyorduk. Darbe girişimiyle görüldüğü üzere bu vatan hainleri, düşmanın bile yapmadığını yaparak milletimizin egemenliğinin simgesi ve tecellisi olan Meclisimize saldırdı. Devletimizin başı ve başkomutanımız Cumhurbaşkanımızın hayatına kastetti. Savaşta bile sivillerin dokunulmazlığı varken; eli kanlı haşhaşiler, Aziz Milletimizin üzerine kurşun ve bomba yağdırdı. Bu yapılanları asla unutmayacak, unutanlara da hatırlatacağız. Kanlı ve karanlık darbe girişimiyle; kendisini gizleyen, FETÖ mensubu olduğunu saklayanların hepsi deşifre oldu. Hepsi hak ettikleri cezayı alacak. Bu eli kanlı ihanet çetesi, en ağır bedeli ödeyecek” şeklinde konuştu.
PANİK YARATMAYA ÇALIŞANLARA İNANMAYIN
Halkın olağanüstü halle ilgili spekülasyonlara inanmamasını isteyen AK Parti Milletvekili Hatice Özkal, OHAL’in vatandaşın yaşamına yönelik değil devletin işleyişiyle ilgili olduğunu belirtti. Korku ve panik yaratmaya çalışanlara inanılmamasını isteyen Milletvekili Özkal şu ifadeleri kullandı, “Halka ve devlete saldıran hain teröristler, hak ettiklerini cezayı alacak. Bu konuda devlete ihanet içinde olanlar, hainliklerinin bedelini ödeyecek. Bu konuda taviz göstermeyeceğiz. OHAL de bu işlemlerin hızlı yapılabilmesi için çıktı. Birileri hemen, olağanüstü halle ilgili de spekülasyon çıkarttı. Geçmişte olduğu gibi OHAL’in sokağa çıkma yasağı getireceğini iddia etti. Halkımızı korkutmaya, günlük yaşamı etkilemeye yönelik bu söylentilere inanmayın. Olağanüstü hal; hain darbe kalkışmada bulunanların; daha hızlı cezalandırılması ve işlemlerin daha hızlı yapılması için alınmış, devletin işleyişiyle ilgili bir karardır. Halkımız, iş dünyamız veya esnafımız rahat olsun. Panik yaratmaya çalışanlara da inanmayın. Günlük yaşamınızda bir değişiklik olmadan; bu hainleri devlet içinden temizleyip, normal yaşamımıza döneceğiz”
Halkın desteği ve dik duruşunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı daha da güçlendirdiğini ifade eden Özkal, “TBMM ziyaretinde Sayın Cumhurbaşkanımız, Aziz Milletimizin desteğinin kendisine güç verdiğini belirterek; tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerini iletti. İhanet şebekesi haşhaşilerin girişimi, Cumhurbaşkanımızın kararlı ve cesur tavrı ile halkımızın cansiperane ve korkusuz çabasıyla sonuçsuz kalmıştır. Tüm dünya, ‘Lider olunmaz, doğulur’ sözünün doğruluğunu, Sayın Cumhurbaşkanımız gerçek bir dünya lideri olduğunu bir kez daha gördü. Sadece milletimizden aldığı güçle; TBMM’de hainlere bir kez daha meydan okuyan Cumhurbaşkanımız; ‘ikinci etap geliyormuş, üçüncü etaba hazırlanıyorlarmış. Tüm etaplarınızı toplayıp, toptan gelin’ dedi. Biz; halkımızın gücünü; Bolvadinlilerin, Afyonkarahisarlıların ve tüm Türkiye’nin kararlılık, cesaret ve ferasetini gördükten sonra hiçbir etap metap bizlere işlemez artık.” ifadelerini kullandı.
TARİH VATANSEVER VATANDAŞLARIMIZI ALTIN HARFLERLE YAZACAK
Milletvekili Hatice Özkal, Bolvadin’in ardından Afyonkarahisar’a gelerek Anıtpark’taki demokrasi nöbetine katıldı. Hafta sonu ve pazartesi gününü ilçelerde geceleri de meydanları boş bırakmayan Afyonkarahisarlılarla birlikte nöbete devam eden Özkal, demokrasiye sahip çıkan vatansever vatandaşları tarihe altın harflerle yazılacağını kaydetti.  Pazartesi gecesi Anıtpark’ta yaptığı konuşmada ise, demokrasi nöbetleri sırasında hangi düşünceden olursa olsun insanların kaynaştığını ifade eden Özkal; meydanlarda, Türk Milletinin ihtiyacı olan birlik ve beraberliğin sağlandığını vurguladı. 
 
Editör: Haber Merkezi