Özkal, "Demokrasiye sahip çıkan basınımızın bayramını kutlu olsun"
 
FETÖ Terör örgütü mensuplarının hain darbe girişimi sonrası alınan ‘Olağanüstü Hal’ (OHAL) kararının, halkın günlük ve sosyal yaşamını etkilemeyeceğini söyleyen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal; hükümetin, aldığı kararları OHAL kapsamında hızla uygulamaya geçirmesiyle devletin hain ve teröristlerden arındırılmasının sağlanacağını anlattı. Demokrasi nöbetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sürdüren Milletvekili Özkal, darbe girişimi kalkışması sırasında basının önemli bir görev üstlendiğini de vurguladı. Darbecilerin basını susturmak için elinden geleni yaptığını ifade eden Özkal, demokrasinin savunulması adına dik duruş sergileyen basın kuruluşlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı tebrik etti.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi görüşmeleri sonrası demokrasi nöbetine önceki gece Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde devam eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, külliye çevresinde sabahlayan vatandaş gruplarının yanına tek tek giderek, onlarla sohbet etti. Vatandaşların evlerinden getirdikleri battaniye ve kilimlerin üzerinde onlarla birlikte oturan Milletvekili Hatice Özkal; genç yaşlı, çoluk çocuk sabaha kadar bekleyen Türk halkının önemli bir sorumluluk üstlendiğini söyledi.
DEMOKRASİ NÖBETİNE CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NDE DEVAM
Ankara’da yaşayan vatandaşlardan hain darbe girişimi gecesi neler yaşadıklarını dinleyen Milletvekili Hatice Özkal, asker görünümündeki Fettullahçı katillerin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve çevresinde yarattığı tahribatı da inceledi. Demokrasiye sahip çıkmak için gittikleri Cumhurbaşkanı Külliyesi’nde helikopter ve uçak saldırılarına maruz kaldıklarını kaydeden vatandaşlar, darbecilerin yolda yürüyenlere bile ağır silahlarla acımasızca saldırdıklarını gözyaşları içinde anlattılar. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanlığı aşçılarınca hazırlanan ikramların dağıtımında görevlilere yardım eden Milletvekili Hatice Özkal, demokrasi nöbetindeki vatandaşlara çorba ve ekmek dağıttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uyarak meydanları boş bırakmayan herkese teşekkür eden Milletvekili Özkal, Afyonkarahisar’dan Antalya’ya, Edirne’den Ankara’ya, İzmir’den İstanbul’a Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşların tüm dünyaya Türk halkının; azim, kararlılık ve demokrasiye olan inancını gösterdiğini ifade etti.
OHAL, TERÖRİSTLERLE MÜCADELE İÇİN KULLANILACAK
Milli Güvenlik Kurulu’nda alınan tavsiye kararı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nda alınan ‘Olağanüstü Hal’ kararının; hainlere karşı alınan kararların hızla uygulanmasını sağlayacağını ifade eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, olağanüstü halin devletin temizlenmesi için bir gereklilik olduğunu belirtti. Vatandaşların günlük ve sosyal yaşamında hiçbir değişiklik olmayacağını ifade eden Milletvekili Hatice Özkal,  TBMM’de dün gerçekleştirilen OHAL oylaması sonrası Afyonkarahisar’a gelerek, demokrasi nöbetini Anıtpark’ta sürdüren Afyonkarahisarlılara katıldı. Vatandaşların teröristlerin cezalandırılması taleplerini dinleyen Hatice Özkal, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılacağını vurguladı. Hem darbecilerin cezalandırılması hem de vatandaşların özgürlük ve temel haklarının korunması amacıyla; Olağanüstü Hal kararının alındığını söyleyen Özkal, Fransa ve Belçika’da da terör saldırısı sonrası aylardır OHAL olduğunu hatırlattı. OHAL’in günlük yaşamı etkilemeyeceğini aktaran Özkal, “Devletimize, milletimizin geleceğine, seçilmiş iradeye, milli egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve hatta bizzat Aziz Milletimizin kendisine saldıran; eli kanlı hain FETÖ mensuplarına yönelik kararların uygulanmasını sağlayacak, olağanüstü hal kararı, milletimizin hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla kullanılacaktır.” dedi.
BASIN KURULUŞLARI DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI
Darbe girişimi kalkışmasında Türk basının önemli bir görev ve sorumluluğu üstlendiğini ifade eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, demokrasiye sahip çıkan tüm basın kuruluşlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı. Eli kanlı darbecilerin basın kuruluşlarını susturmak için gazete ve televizyonlara da saldırdığını hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, “Sansüre karşı direnerek; 24 Temmuz 1908 yılında özgürce yayınlanan basın kuruluşlarımız, 15 Temmuz’da da hain ve katil darbecilere direnerek; tüm Türkiye’nin özgürlüğüne önemli bir katkı yapmışlardır. Darbecilerin ilk saldırdığı yerlerden biri olan devletimizin televizyonu TRT’de; stüdyolar basılmış, basın mensupları silahla darp edilmiştir. Hain korsan bildiriyi silah zoruyla okutan terörist FETÖ mensupları, TRT’de yayını keserek hain emellerine ulaşmaya çalışmışlardır. Darbeye karşı sonuna kadar direnen özel televizyonlarımızın yayınları darbecileri rahatsız etmiştir. Cesareti ve dik duruşuyla tüm dünyayı etkileyen Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın haber televizyon kanallarına canlı bağlanması sonrası halkımız sokaklara dökülmüş, haşhaşilere dur demiştir. Cumhurbaşkanımızın mesajının halka iletilmesinde, meydanların dolmasında ve halkımıza darbecilerin yaptıklarının anlatılmasında basınımız çok önemli bir görev üstlenmiştir. Aziz ve kahraman milletimiz; darbeye göğsünü siper ederek, tankların ve kurşunların önüne bedenini koyarken, basınımız da korkusuz bir tutum sergilemiştir. Terörist darbecilerin, basınımızı susturmak için Türksat, Türk Telekom, CNN Türk, Hürriyet ve Digitürk’e saldırmışlar; tüm uydu yayınını kesmek için gittikleri Türksat ve Türk Telekom’da güvenliği şehit ederek, CNN Türk yayınını da kesmiştir. Demokrasinin savunulması adına dik duruş sergileyen basın kuruluşlarımızın ve tüm basın mensuplarımızın, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı en kalbi duygularla kutluyorum” şeklinde konuştu. 
 
Editör: Haber Merkezi