Okumuş aday adaylığını açıkladı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili aday adayı Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Ali Okumuş, MHP İl binasında düzenlenen toplantı ile aday adaylığı açıkladı.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili aday adayı Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Ali Okumuş, Afyonkarahisar'ın en uç ilçelerinden birinde dünyaya geldiğini liseyi il merkezinde okuduğunu kaydetti. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra MTA bünyesinde beş yıl görev yaptığını aktaran Okumuş, Türkiye'nin pek çok coğrafyasında ciddi çalışmalar yaptığını ifade etti. 1982 Yılı itibariyel Isparta DSİ'de göreve başladığını kaydeden Okumuş; "DSİ görevim sırasında bölgede pek çok il bize bağlıydı. Barajlar, göletler, taşkın rusubat korumaları vd. pek çok hizmetimiz oldu. İlimiz Türkiye'de Konya'dan sonra en büyük yeraltı sulama potansiyeline sahiptir. Sıraladığım, sözünü ettiğim pek çok işte bilfiil çalıştık. Afyon merkezde 7 tane gölet ve baraj jeoteknik çalışmasında, Başmakçı da 1 tane, Bayat'ta 2 tane, Bolvadin de iki tane, Çay'da 3, Dazkırı da 1, Dinar'da 4, Emirdağ da bir tane, Hocalar'da 2, İhsaniye de 2, İscehisar'da 1, Kızılören 1, Sandıklı'da 7, Sinanpaşa 4, Şuhut 3 adet olmak üzere baraj ve göletler yaptık." dedi. 
Miletvekili aday adayı olma nedenini açıklayan Dr. Ali Okumuş, şahsında makam ve mevkii hırsı bulunmadığını, politik olayların yoğun yaşandığı yıllarad üniversite eğitimini tamamlandığını belirtti. 
Editör: Haber Merkezi