OKUL PROTESTOSU…
Dün Sandıklı’da Anadolu Lisesi öğrenci ve velileri, Sandıklı tarihinde ilk defa Kaymakamlık önünde toplanarak okulun kademeli olarak İmam hatip Lisesine dönüştürülme kararını protesto ettiler..
Olayın iç yüzü şöyle:
Milli Eğitim Bakanlığının aldığı kararla Sandıklı Anadolu Lisesi 2014- 2015 Eğitim Öğretim yılından itibaren kademeli olarak Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesine dönüştürülmüştü.
Ancak Milli Eğitim Bakanlığının kararına rağmen ilçe milli eğitim müdürlüğünün teklifiyle valilik oluru alınarak, imam-hatip lisesinin 10-11-12.sınıflarının da kız ve erkekleri ayrılıp, erkek öğrenciler topluca Kız İmam Hatibin açıldığı Anadolu Lisesinde toplandı.
İmam Hatibin kız öğrencileriyse mevcut İmam Hatip lisesine toplandı.
Bu olaydan rahatsız olan Anadolu lisesi veli ve öğrencileri Sandıklı tarihinde ilk defa Kaymakamlık önünde milli eğitim müdürlüğünün kararını protesto ettiler..
Valiliğe öğrenci değişimi için onaya gönderenler böyle bir olayın olabileceğini bilmelerine rağmen vatandaşın tepkisini test ettiler ve vatandaşla milli eğitimi karşı karşıya getirdiler…
Dün protestodan sonra birkaç öğrenci velisiyle konuştum.
Olayla ilgili görüşlerini belirten veliler, ilçe milli eğitim müdürlüğünün bu uygulamasından rahatsız oldukları için böyle bir protesto düzenlediklerini söylediler.
Sandıklı da yapılan protesto Anadolu Lisesi Öğrenci ve velileri tarafından yapıldı.
Yapılan protesto haklı ve yerinde bir davranış olmasına rağmen olayla uzaktan ve yakından alakası olmayan sendika seçimlerine bulaştırılmaya çalışıldı…
İlçe milli eğitim müdürünün kendi teklifiyle imam hatip lisesine dönüştürülen okul için sesler yükselince, ilçe eğitim müdürü sorumluluğu başkalarının üzerine yıkmaya çalıştığı iddia edildi.
Bu olayda, hafta sonu yapılacak sendika seçimlerinde, kendisine taraftar toplama çabasında olan paralelci yapının rolü olduğu ifade ediliyor.
Sendika seçiminde adaylardan U.T. lehinde çalıştığı ileri sürülen eden milli eğitim müdürünün öğretmen kökenli Ak Parti ilçe başkanı Cemil Akbaş’tan aldığı destekle hareket ettiği iddia edildi.
Başbakan Davutoğlu’nun, “sistemi paralelcilerden temizleyeceğiz” açıklamasına rağmen; daha önce cemaatin mütevelli heyetinde bulunan, sonra korkudan mütevelli heyette istifa eden, sınıf öğretmenliğinden lise müdürlüğüne atanan bir öğretmen ve cemaatte mütevelli üyeliği devam eden A.O.U’nun, Cemil Akbaş ve ilçe milli eğitim müdürüyle birlikte hareket etmeleri yadırganıyor.
Ak Parti ilçe başkanının, cemaatçi öğretmenlerle birlikte sendika başkanlığına U.T’nin seçilmesi için çalışmalar yapması, parti politikalarıyla tamamen ters düşmesine rağmen, ortak çabaları devam ediyor. 
Muhtemelen; Ak Parti il başkanı ve il Milli Eğitim Müdürü bu konuları bilmiyor..
Hem protestonun arka yüzünü hem de, sendika seçimim perde arkasını bugün öğrenecekler…
********  
Ak Parti il yönetiminden İbrahim Bağcıvandemir, Sandıklı’ya sık gelip gitmeye başladığı biliniyor..
Sandıklı Ak Parti ilçe başkanlığına tek aday çıkması için, sarraf Hasan Tetik’ten ricacı olunduğu söylendi..
Ancak; yenilikçiler başta olmak üzere diğer guruplar bu arabuluculuğa itibar etmemiş..
Cemil Akbaş ve Mustafa Özpınar’ın ilçe başkan adaylığı için öne sürdükleri Muzaffer Özat ismi tutmayınca, Cemil Akbaş’ın“o zaman seçimde bende varım” dediği ifade edildi.
Öte yandan, Ak Parti’nin Sandıklı’da üye sayısının bu dönemde 6 bin civarına yükseldiği söylendi…
Üye sayısının çoğaltılmasının, delege seçimlerini etkileyeceği muhakkak..
Ekim ayı sonuna kadar delege seçimlerinin biteceği açıklandığından, adayların delege seçimlerine odaklanması doğal...
Delege üstünlüğe sahip olan gurup ilçe başkanlığını kazanacağından, guruplar kırsala şimdiden dağılmaya başladı..
Öte yandan:
Belediye meclis üyesi Adnan Öztaş’ın, “filanca şahıs ilçe başkanlığına aday gösterilirse, istifa ederim” dediği iddia edildi..
Doğruysa, yadırgamamak lazım..
Ne diyelim başka?
Günün sözü:
Kişi hacı mı olur gitmekle Mekke’ye,
Eşek derviş mi olur taş çekmekle tekkeye…
 
Editör: Haber Merkezi