MUHTEŞEM BİR ESER ORTAYA ÇIKACAK              

Anıtpark alanında bulunan ancak Cumhuriyetin ilk yıllarında yıkılması nedeniyle tartışmaları da beraberinde getiren Paşa Camii'nin bire bir benzerini yapmaya karar veren Afyonkarahisar Belediyesi, Park Hastanesinin yanına inşaa edeceği Paşa Camii’nin planında değişikliğine gitti.

                 Tarihe sahip çıkma geleneğini bu dönemde de sürdüren Afyonkarahisar Belediyesi, eski  planda Paşa Camii’ne ayırdığı 10 bin metrekarelik alanı yaptığı plan değişikliği ile çevre donatılarıyla birlikte 33 bin metrekareye çıkararak muhteşem bir eseri Afyon’a kazandırmayı hedefliyor.

“HATA YAPMAMAYA GAYRET EDİYORUZ”

          Konuyla ilgili Belediye Meclisi’nde yapılan plan değişikliği sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; Paşa Camii’nin inşaa edileceği alana büyük önem verdiklerini söyleyerek mümkün olduğunca hata yapmamaya gayret ettiklerini ifade etti. Paşa Camii’nin planı için sadece Afyon’dan akil insanlara değil, İstanbul’dan bu konuda uzmanlarla görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Başkan Çoban; “Paşa Camii’nin daha önceki planı, bir takım itirazlara uğradı, haklı yönleri varmış. İyi ki itiraz etmişler. Daha güzel bir proje ortaya çıktı. 33 bin metrekarelik bir alan içerisinde muhteşem bir eseri hayata geçireceğiz. Paşa Camiini televizyon programında ilk kez dile getirdiğimde hayırsever hemşehrimiz, bir dostum aracılığı ile bana haber gönderdi, Kendisi  ‘hiç kimseye söylenmesin bu camiyi ben yapmak istiyorum” diye. Gerçekten çok duygulandık, gözlerimiz yaşardı. O gün bahsettiğimiz proje minyatür bir camii şeklindeydi. İlgi olunca daha sonra camiinin kapasitesini, çevre donatılarını arttırmaya karar verdik. Camiyi hayırsever işadamımız yapacak ama taşları biz vereceğiz” dedi.

 

“SADE AMA GÖZE HOŞ GELECEK”

 

          Caminin tamamen doğaltaşla yapılacağını belirten Başkan Çoban konuşmasına şöyle devam etti; “Camimiz tamamen doğaltaş olacak. Hiçbir yerde beton kullanmayacağız. Ecdadımız nasıl yapmışsa, nasıl 500 yıl ayakta kalmışsa, aynı şekilde ayakta tutacağız. Yüntaş’ın Doğaltaş Fabrikası bu camiinin inşasına uygun hale getirildi. Eksik alet ve ekipmanlarımızı satın aldık. Fabrikamıza özel bir fırın kuruyoruz. Üniversitemizden Doğaltaş Uzmanı Maden Mühendisi Prof. Dr. Ali Sarıışık Hocamız çok yardımcı oluyor. Paşa Camii’nde doğaltaş ile seramiği birleştireceğiz. Burada iznik çinisi gibi eserler ortaya koyacağız. Sade, fakat göze hoş gelen bir camii ortaya koyacağız” diye konuştu. Başkan Çoban’ın bu bilgilendirmesinin ardından Milliyetçi Hareket Partisine mensup Belediye Meclis Üyesi Mehmet Soner söz aldı. Meclis Üyesi Soner, caminin yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek grubu adına Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi