MİSAFİR KOMUTANLAR AKÜ'YÜ ZİYARET ETTİ
Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar’da bulunan 3 general, eşleri ile birlikte 26 Ağustos 2014 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi ile Güzel Sanatlar Fakültesi’ni ziyaret ettiler.
 AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar tarafından karşılanan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS) Başkanı Tuğamiral Muhittin Elgin, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim Daire Başkanı Tuğgeneral Recep Ünal, Milli Savunma Bakanlığı Personel Başkanı Tuğgeneral Nuri Cankıymaz ve eşleri, ilk olarak (AKÜ) Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’ni ziyaret ettiler.
Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez ve eşi de ziyarette yer alarak, misafir komutan ve eşlerine ev sahipliği yaptı.
Heyete Afyonkarahisar ve AKÜ hakkında bilgiler veren Solak, AKÜ Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’nin Türkiye’nin en büyük müzik müzesi olduğunu, Avrupa ve dünya ölçeğinde de çok önemli bir noktada bulunduğunu söyledi.
AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen müzede bulunan çalgı aletleri ve kökenleri ile ilgili misafirleri bilgilendirdi. Afyonkarahisarlı İşadamı İbrahim Alimoğlu da ziyaret esnasında müziğe olan merakını ve çalgı aleti koleksiyonculuğuna nasıl başladığına dair heyetle bir süre sohbet etti.
Misafir generaller, Büyük Zafer’in 92. Yıldönümü anısına Rektör Solak’a plaket takdim ederken, AKÜ Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak da kendilerine üniversitelerinin yayınlarından ve müzik CD’lerinden armağan etti.
Heyet, daha sonra AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’ne geçerek, Fakülte koridorlarındaki öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından üretilen sanat eserlerini inceledi ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hülya Ulaş Feyzioğlu’ndan bilgiler aldı.
Seramik Bölümü atölyelerini de inceleyen misafir general ve eşleri, Rektör Solak’ı makamında ziyaret ettikten sonra AKÜ kampüsünden ayrıldılar.
Editör: Haber Merkezi