Milletvekili Ürün’den Regaib Kandili mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, üç aylar olarak bilinen Kameri aylardan Recep, Şaban ve Ramazan aylarının arınma, bağışlanma ve ibadette yoğunlaşma ayları olduğunu belirtti.

Ürün, 3 Aylar ve Regaip Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Ürün mesajında üç ayların asırlardır ülkede ve tüm İslam aleminde haramlardan vazgeçme ve kötülüklerden uzaklaşma çabalarının yoğunluk kazandığı, iyilik ve hayır duygularının arttığı, yardımlaşmanın hat safhaya çıktığı önemli zaman dilimi olduğu belirtti. Mesajında üç ayların manevi ikliminin fırsat bilerek inananların aralarındaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları bertaraf etmesi gerektiğini ifade eden Ürün, üç ayların başlangıcı olan RegaibKandili’nde de Müslümanların sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğin güçlenmesine, insanî ve ahlakî meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeleri gerektiğini kaydetti.

Ürün mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Regaib, bağışlanmanın çok olduğu, sevap ve mükâfatın bol bol verildiği feyiz ve bereket gecesi demektir. Bu nedenle rağbete değer gece demektir. Bu gece; kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Bu gece; Miraç ve Berat kandillerinin, onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan ayının ve Kadir Gecesi'nin de habercisidir. Bu sebepledir ki Regaip Kandili’nde manevî gücümüz artacak, kalplerimiz huzur bulacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin üç aylarını ve Reğâib Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin milletimizin ve İslam âleminin birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını niyaz ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi