Kutlu Doğum Haftası’nda bu yıl samimiyet konuşuluyor
 
İçinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Gün FM’de özel bir yayın düzenlendi. Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu yayının konuğu Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşleyen oldu.
“Bu haftayı halkımız çok güzel kabullendi”
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla İl Müftülüğü olarak pek çok program düzenlediklerini kaydeden Müftü Burhan İşleyen, “Bu etkinliklerin Peygamberimizi anlamaya ve onun ahlakıyla ahlaklanmaya, onun gibi yaşamaya ve cennette de onunla birlikte olmaya vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Peygamberimizin dünyaya gelişleri 20 Nisan 571 tarihidir. Diyanet İşleri Başkanlığımız 1989 yılında Peygamberimizin miladi olarak dünyaya geldikleri 20 Nisan’ı içinde barındıran haftayı Kutlu Doğum Haftası olarak ilan etmiştir. Her sene 14–20 Nisan tarihleri arasını Kutlu Doğum Haftası olarak kutluyoruz. Bu haftayı halkımız çok güzel kabullendi. Her sene bu haftada Peygamberimizin farklı bir özelliği ön plana çıkarılıyor. Geçen sene merhamet konuşuldu. Daha önce kardeşlik, komşuluk ve aile konuşuldu. Bu sene ise samimiyet konuşuluyor” şeklinde bilgi verdi.
“Öğrencilerimiz arasında bir yarışma tertip ettik”
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Belediye ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir toplantı yaptıklarını kaydeden İşleyen, “Bir araya gelerek, Kutlu Doğum Haftası’nda neler yapılabileceği ile ilgili bir araya geldik ve toplantı neticesinde güzel sonuçlar çıktı. Peygamberimizi gençlerimizin okuması ve öğrenmesi için Diyanet İşleri Başkanlığımızca yayınlanan Hz. Peygamberin İzinde isimli kitabı belirledik. Bu kitaptan 50 bin adet getirdik. Kitabın temininde bize yardımcı olan Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza ve Ticaret Odamıza çok teşekkür ederim. Yarışmanın ödüllerinin temininde yardımcı olan Afyonkarahisar eşrafına da yine çok teşekkür ederim. Öğrencilerimiz arasında bir yarışma tertip ettik. Kitapları ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilerimize dağıttık. Bu kitabı okuyup yapılacak olan sınavda başarılı olan çocuklarımızı çeşitli ödüllerle ödüllendireceğimizi duyurduk. 21 bin 500 çocuğumuz yarışmaya katıldı. Çocuklarımız kitapla ilgili sınava girdiler. 18 Nisan Cuma günü de yarışmada dereceye giren çocuklarımıza tertip ettiğimiz gecede ödüllerini vereceğiz. Gecemiz saat 20.30’da Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek. Bu vesile ile gecemize tüm halkımızı davet ediyoruz” diye konuştu.
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla il merkezi dışında tüm ilçe ve beldelerde de programlar düzenlediklerini kaydeden İşleyen, her programda yoğun bir katılım olduğunun altını çizdi.
 
 
Editör: Haber Merkezi