Kuşoğlu: “Demokrasi buzdolabına kaldırılmıştır”

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu Gün FM’de Gündem programının konuğu oldu. Kuşoğlu, Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtladı.

“Türkiye maalesef siyaseten çok bölündü”

7 Haziran seçimleri neticesinde halkın koalisyon istediğini kaydeden CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, “Koalisyon denilince sadece partilerin biraraya gelmeleri anlaşılmamalı, toplumun farklı kesimlerinin de biraraya gelmeleri anlaşılmalıdır. Türkiye maalesef siyaseten çok bölündü. Maalesef bu çok olumsuz oldu. Türkiye’de siyaset, sosyal demokrat, liberal, milliyetçi gibi çağdaş siyasi kavramlar üzerinden değil aslında Orta Doğudaki siyasete büründü. Suriye, Irak, Mısır ve Libya gibi ülkelerde yapıldığı gibi kimlik ve mezhep siyaseti yapılmaya başlandı. Bunun artık bitmesi lazım. Biz Türk ulusuyuz. Birliğimiz ve beraberliğimiz her şeyden önemlidir. Geçmişte bunlar sorulmazdı. Şimdi kimlik ve mezhep siyaseti ortaya çıkarıldı. 7 Haziran seçimlerinde halk koalisyonun olması ve toplumsal birliğin ve bütünlüğün sağlanması mesajını verdi. Ama maalesef milletin verdiği bu mesajın gereği iktidar partisinin üzerindeki vesayet nedeniyle yerine getirilemedi. Bu vesayet aynı zamanda devlet üzerinde de var. Bugün Türkiye’de gerçek anlamda gücü kullanan AKP iktidarı veya Başbakan Davutoğlu değil. Gerçek gücü kullanan saray, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yasama, yargı elinde. Aynı şekilde bürokrasi, medya, iş dünyası kontrolünde. Kimse sesini çıkaramıyor. Bütün bu koşullar altında, gücü elinde tuttuğu için hükümet kurulamadı. Yasal olarak Erdoğan’ın böyle bir güce sahip olmaması lazım” şeklinde konuştu.

“Türkiye maalesef siyaseten çok bölündü”

CHP milletvekilleri olarak halkın iradesinin değil sarayın iradesinin geçerli olduğunu halka anlatmak istediklerini belirten Kuşoğlu, “Demokrasi buzdolabına kaldırılmıştır, rafa kaldırılmıştır. Bunu herkesin iyi görmesi, bilmesi ve doğru okuması lazım” dedi.

Türkiye’nin anormal koşullar yaşadığını belirten Kuşoğlu, “Biz CHP olarak, AKP veya MHP ile maalesef bir siyasi parti rekabeti içerisinde değiliz. Keşke öyle olsa. Bizim şu politikalarımız var, şu kadrolarla yöneteceğiz desek. Normal demokrasilerde böyle olur, ama Türkiye’de böyle değil. Türkiye maalesef siyaseten çok bölündü. Bunun için siyasi partilerin 7 Haziran sonrası bunu görmesi ve sisteme sahip çıkmaları lazımdı. MHP Lideri’nin seçim akşamı yaptığı açıklamalar muhalefet bloğunun biraraya gelmesinin önüne geçti. Eğer muhalefet bloğu biraraya gelebilseydi sarayın siyaset üzerindeki vesayeti bertaraf edilebilir ve ülkemiz normalleşirdi” diye değerlendirmede bulundu.

CHP’nin yenilenecek olan seçimlerde oyunu arttıracağını belirten Kuşoğlu, seçime parti olarak hazır olduklarını söyledi.

 

 

Editör: Haber Merkezi