Kurban Satıcıları, 'Para Kontrol Kalemi' Taşıyor
Kurban Bayramı öncesi kurban pazarları hareketlendi. Güvenlik güçleri kurban satıcılarını sahte paraya karşı sık sık uyarıyor. Büyüklüğüne göre 10 bin liraya kurbanlık satan satıcılar, kalpazanlara karşı 7 liraya aldıkları 'para kontrol kalemi' ile mücadele ediyor.
Kalpazanlar yine kurban satıcıların korkulu rüyası oldu. Bursa Yunuseli Kurban Pazarı'nda bayramın yaklaşmasıyla birlikte hareketlilik de arttı. Yurdun dört bir yanından bir sene boyunca yetiştirdikleri hayvanları satmaya gelen kurban satıcıları, sahte paraya karşı da tedbirini aldı. Birçok esnaf, "Kurban alan sahte para verir mi?" derken bazı esnaflar işi şansa bırakmadı. Pazar girişlerinde kurulan tezgahlarda 7 ile 7,5 lira arasından satılan para kontrol kalemlerle sahte paraya karşı tedbirini aldı.
Afyonkarahisar'dan getirdiği büyükbaş kurbanlıkları satan Nail Adak, "Yeri geliyor 10 bin liraya kurbanlık satıyoruz. Kalpazanlara karşı tedbirimizi kalemle almış durumdayız. Sadece 7 liraya aldığımız renkli para kontrol kalemiyle paranın üzerini çiziyoruz. Çizik kararırsa para sahte anlamına geliyor. Çok şükür şu ana kadar rastlamadık, ama tedbirimizi de elden bırakmayacağız." diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi