Köksal: “FETÖ'cüler biliniyorsa neden izin verildi?”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Kamu kurumlarında çalışan kişilerin FETÖ Terör Örgütü ile bağlantıları tespit edilerek isim listesi daha önceden belirlenmiş ise neden bugüne kadar görevlerine devam etmelerine izin verilmiştir?" diye sordu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 15 Temmuz Darbe Girişimi hakkında Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Köksal, "Devletin kılcal damarlarına kadar sızan hain FETÖ terör örgütü mensupları, 15 Temmuz 2016 tarihinde kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olan Türkiye Cumhuriyeti'ne, laik düzenine ve demokrasiye hain bir saldırıda bulunmuş, lakin liyakat sahibi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki tüm siyasi parti gruplarına mensup milletvekilleri, Cumhuriyet'e bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet personeli ve siyasi görüş gözetmeksizin Türk Milleti tarafından engellenmiştir" dedi.
DARBE GİRİŞİMİ'NDEN SONRA EL ÇEKTİRMELER BAŞLADI
Soru önergesinde "Hain FETÖ terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan hain darbe girişiminden sonra devletin kamu kurum ve kuruluşlarında görevden el çektirmeler, açığa almalar, göz altına alınarak tutuklamalar olmuştur" diyen Milletvekili Köksal, "Devletin kamu kurum ve kuruluşlarında çalışıp da hain FETÖ Terör Örgütü'nün Darbe Girişimi'ne destek verdiği düşünülen kişilerin FETÖ terör örgütü ile bağlantısı olduğu biliniyor muydu?" diye sordu.
2-3 GÜNDE NASIL BELİRLENDİ
FETÖ'cülerin iki-üç günde nasıl tespit edildiğini soran Milletvekili Köksal, "Eğer bu kişilerin isim listesi belli değil ise 2 veya 3 gün içerisinde nasıl ve neye göre tespit edildi? Darbe Girişimi'nin hemen akabinde açığa alınıp gözaltı tutuklama ve bunun gibi güvenlik tedbirleri uygulanan kişilerin FETÖ Terör Örgütü ile bağlantıları tespit edilerek isim listesi daha önceden belirlenmiş ise neden bugüne kadar görevlerine devam etmelerine izin verilmiştir" dedi.
 
Editör: Haber Merkezi