Köksal: “Ekonominin çaresi, halkın iktidarıdır.”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve 1'nci sıra Milletvekili Adayı Burcu Köksal ile CHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Karanfil, Afyonkarahisar'daki taksi ve dolmuş duraklarını ziyaret ettiler. Milletvekili Köksal, CHP iktidarında üretime dayalı bir ekonomi ile vatandaşları rahatlatacaklarını kaydetti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve 1'nci sıra Milletvekili Adayı Burcu Köksal ile CHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Karanfil, dolmuş ve taksi duraklarını ziyaret etti.

DEVLET KAYNAKLARI HAVUZLARA AKTARILIYOR

Minibüs ve taksici esnafının sorunlarını dinleyen Milletvekili Burcu Köksal, ekonominin durumunun içler acısı olduğunu belirtti. Köksal, "Türkiye ekonomisi alarm veriyor. Ekonomimiz artık yerinde dahi saymıyor, geriye gidiyor. 17 milyonu aşan yoksulumuz ve 6 milyonu aşan işsizimiz azalmıyor, artıyor. Türk Lirası her gün değer kaybediyor. Girişimciler önlerini göremiyor. Yatırımcılar ülkeden kaçıyor. Türkiye küresel yarışta geriye düşüyor. Türkiye büyüyemiyor. Türkiye üretemiyor. Türkiye iş yaratamıyor. Türkiye’de gelir dağılımı bozuluyor. Vatandaş bu sorunlarla uğraşırken, insanlarımız çocuklarının geleceği için kaygılanırken, iktidar sahipleri kaynaklarımızı israf ediyor. Yurttaşlarımız madenlerde, inşaatlarda, tarlalarda, tersanelerde ezilirken, siyasetten zengin olanlar saraylarda, yalılarda, köşklerde yaşıyor. Devlet kaynakları havuzlara akıtılıyor. Türkiye’nin geleceği için hayati önemde olan kaynaklar yolsuzluk batağında kayboluyor" dedi.

VERGİDE ADALET SAĞLANACAK

Köksal, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 1 Kasım'da iktidara geleceğini belirterek halkın iktidarını kuracaklarını söyledi. Köksal, "Ekonomik krizden çıkış, hukuk düzeninin tesis edilmesi, yaratıcı ve yenilikçi sektörlerin gelişmesi, bilgi ekonomisinin üzerinde yükseleceği eğitim atılımlarının gerçekleştirilmesine bağlıdır. Üretenin desteklenmesine, kaynakların yolsuzlukla çarçur edilmemesine, girişimciler için eşit ve adil rekabet ortamının yaratılmasına bağlıdır. Sosyal yardımların oy toplama için değil, hak olarak verilmesine bağlıdır. Sosyal politikaların seçim yatırımı değil, Türkiye’nin geleceğine yatırım olarak gören vizyonun ortaya koyulmasına bağlıdır. CHP iktidarında vergi, gelir ve iş hayatında örgütlülük politikalarından yararlanarak herkesin yaratılan gelirden hak ettiği payı alması sağlanacaktır" şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi