Kızını babası yaşındaki adama sattı
Afyonkarahisar'da bir otel ve tuğla fabrikasının sahibi işadamı Menderes A., yurttan kaçan 16 yaşındaki kızı 'satın alıp' birlikte olduğu gerekçesiyle tutuklandı.
Kayseri Yetiştirme Yurdu'nda kalan 16 yaşındaki R.S., geçen ay yurttan kaçarak memleketi Afyonkarahisar'a geldi. Burada arkadaşı Menderes A.'nın yanında kalmaya başlayan kız, iddiaya göre arkadaşı tarafından şehirdeki bir turistik otel ve tuğla fabrikasının sahibi Süleyman B.'ye 50 bin lira karşılığı 'satıldı'. Süleyman B., çocuk yaştaki R.S.'yi kiraladığı bir eve götürerek birlikte olmaya başladı.
3 KİŞİ TUTUKLANDI
Yeğeninin işadamıyla birlikte olduğunu öğrenen uzaktan akraba Hasan K. da Süleyman B.'yi polise şikayet etmekle tehdit edip yüklü miktarda para aldı. Ancak geçen hafta rutin bir uygulama sırasında polis tarafından durdurulan R.S., başından geçenleri bir bir anlattı. R.S.'nin ifadeleri doğrultusunda harekete geçen ekipler, evli ve biri 16 yaşında kız olmak üzere 3 çocuk sahibi Süleyman B., ile Menderes A. ve Hasan K.'yı yakaladı.
Gözaltına alınan 3 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yurttan kaçtıktan sonra başına gelmeyen kalmayan R.S. ise savcılık kararıyla koruma altına alındı. R.S.'nin Kayseri Yetiştirme Yurdu'na gönderileceği belirtildi.
Editör: Haber Merkezi