Kayıkçı:“Afyonkarahisar CHP’den 2 vekili Ankara’ya gönderecek”

Organize Sanayi Bölgesinde bulunan işletmeleri ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Burcu Kayıkcı gittiği işletmelerde vatandaşlar  büyük teveccüh gösterdi. Vatandaşlar, CHP’nin Afyonkarahisar’dan en az 2 vekil çıkaracağını söylediler.

Genel seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden CHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Burcu Kayıkcı, Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmet veren Hancıoğlu ailesini, Okumuşlar İnşaat  ve İşlek Gıda’yı ziyaret etti.  Yapılan ziyaretlerde Kayıkcı, işletme çalışanlarından büyük ilgi gördü.  Ziyaret ettiği işletmelerdeki yönetici ve çalışanlardan destek sözü alan Kayıkcı’ya, Türkiye ve Afyonkarahisar’ın CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu belirterek, “7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde CHP’ye tam destek vereceğiz. Afyonkarahisar’ın mecliste en az 2 CHP’li milletvekiliyle temsil edileceğine inanıyoruz. Türkiye’de gidişat kötüleşti. AKP iktidarı ülkedeki üretimi durdurma noktasına getirdi ve ithal ürünlere kapıları açtı. Buda yerli işletmeleri olumsuz etkiledi. Biz CHP’nin seçim beyannamesini inceledik. Yerli işletmeleri ayağa kaldıracak ve yeniden üreten Türkiye’yi oluşturacak projeler yapılmış. Bizde bu doğrultuda sonuna kadar destek vermeye hazırız” dedi.

“AKP, SEÇİM BEYANNAMEMİZDEN SONRA PANİĞE KAPILDI”

Kayıkcı, “Biz seçim beyannamemizi açıkladıktan sonra iktidar partisinde bir panik başladı. 13 yıldır halkı yoksullaştıran ve yoksulluğu yöneten AKP iktidarı seçim beyannamemizde yer alan halkçı projelerimizi görünce paniğe kapıldı. Geçenlerde yapılan bir seçim anketinde CHP’nin Afyonkarahisar’dan milletvekili çıkaramayacağı iddiaları ortaya atıldı. Bu tamamen yandaş ve masa başı yapılan bir ankettir. CHP Afyonkarahisar’da en 2 milletvekili ile temsil edilecektir. Bizim ziyaretlerimizde halkımızdan büyük teveccühler aldığımızı gören bazı kesimler masa başında yaptıkları kirli hesaplarıyla kendilerine rant elde etme peşine düştüler. CHP’liler olarak biz bu oyunlara gelmeyeceğiz ve sonuna kadar mücadelemizi göreceğiz. Bu kirli oyunları yapanlara 7 Haziran’da sandıklara gidecek olan Afyonkarahisar halkı en iyi cevabı verecektir” dedi.

“CHP İKTİDARINDA HERKES HAKKINI ALACAK”

Ziyaretlerinde CHP’nin seçim beyannamesi konusunda da açıklama yapan Kayıkcı, CHP iktidarında asgari ücretin net bin 500 lira yapılacağını ve alım gücü zayıf olan işçilerin rahat bir nefes alacağını söyledi. Kayıkcı, “Asgari ücret konusunda çok fazla spekülasyon yapılıyor. İşverenin yükü artarmış, işçi çıkarmaları fazlalaşırmış, kaynak yokmuş. Bu iddiaların hiçbirisini kabul etmiyoruz. CHP iktidarında Türkiye’de kaçak saraylara, rantçılara verilen kaynakların hortumlarını  keseceğiz, bu kaynakları halka, üretime, istihdama ve refah için kullanacağız. Refahı tabana yayarak, gelir dağılımında  yaşanan adaletsizliği ortadan kaldıracağız. Taşeron işçilik ülkemizde bulunun çağ dışı bir yaklaşım. Bizler bu çağ dışı yaklaşımı ortadan kaldıracağız. Çalışan tüm emekçi kardeşlerimizin sosyal güvenceleri devlet teminatlı olacak. Emeklilerimizin kalan hayatlarını daha refah ve huzurlu geçirmeleri için de projemizi hazırladık. En düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak ve dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilecek. Çiftçilerimizi üretime teşvik edeceğiz. Üretim maliyetlerinin yüksekliği ve ithal girdiler nedeniyle ülkemizde bitme noktasına gelen tarımı ayağa kaldıracağız. Mazot çiftçimize 1,5 liradan verilecek. Ayrıca diğer yapılan tarımsal teşvikleri artıracağız. Yoksulluk yönetimi AKP iktidarının koltuğu koruma aracı. 13 yıldır yoksulluğu yöneterek, insanlara sosyal yardımlarla oy avcılığı yaptılar. CHP iktidarında bu sosyal yardımlar kesinlikle kaldırılmayacak aksine daha fazla artırılacak. İhtiyaç sahiplerine her ay 720 lira sosyal yardım yapılacak. İhtiyaç sahipleri bu parayla ihtiyaçlarını kesinleri seçecek ve satın alacak” dedi.    

 

 

Editör: Haber Merkezi