Kaybolan yaşlı adamı AKUT ekipleri buldu
Zafer Haftasının 92. Yıldönümü ve Büyük Taarruz kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ‘Zafer Yürüyüşünde kaybolan 65 yaşındaki bir vatandaş Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleir tarafından bulundu.
Şuhut’un Çakırözü köyünden başlayan ve Kocatepe’de sona eren 14 kilometrelik ‘Zafer Yürüyüşü’ne İzmir’den katılan 65 yaşındaki şeker hastası Yılmaz Ş.’nin kaybolduğu ihbarını alan AKUT ve Jandarma ekipleri yürüyüş güzergahında aramaya başladılar. Yaklaşık 1 saatlik bir aramanın ardından AKUT ekipleri tarafından bulunan Yılmaz Ş.’nin tedavi altına alındığı bildirildi. Olayla ilgili bilgilere veren AKUT afyonkarahisar Sorumlusu Mehmet Uğurluoğlu ise şunları söyledi:
“Yürüyüşte bir ihbar aldıklarını ve İzmir’den gelen bir gurup üyesi 65 yaşındaki bir erkek şahsın guruptan koptuğu ve haber alınamadığı yönünde ihbar aldık. Kendisinin şeker hastası olduğu öğrendiğimiz içi biz operasyonu hızlandırmak zorunda kaldık ve teyakkuza geçtik. 4 ekibimizle birlikte arama çalışmalarına başladık. Bizimle beraber UMKE ekibi ve buradaki 112 Acil Servis ekibide aramalara katıldı. Bizim arkadaşlarımıza nasip oldu. Şahsı yorulduğu yerde harap ve bitap düşmüş halde dinlenirken bulduk. Arama ekibimizle birlikte karşıladık, aldık bir sağlık müdahalesinde bulunduk. Tansiyonunu ölçtük ve en yakın buradaki UMKE istasyonuna getirip sağlık muayenesinden geçirdik, olumsuz bir durumu yok şuanda gayet iyi.”
Öte yandan yürüyüşün ardından Kocatepe’ye ulaşan gurup üyelerine Afyonkarahisar İl Garnizon Komutanlığı tarafından hazırlanan ve mercimek çorbası, hoşaf ve ekmekten oluşan menü ikram edildi.
Editör: Haber Merkezi