“Hastanemize tüm Türkiye’den hasta geliyor”

 Gün FM’de yayınlanan AKÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Cengiz Demir’in hazırlayıp sunduğu Sağlık Olsun programına bu hafta Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım konuk olarak katıldı.

Başhekim Yıldırım hastaneyle ilgili bilgiler verdi.

“Fizik Tedavi Hastanemize talep çok fazla”

AKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin giderek büyüdüğünü söyleyen Yıldırım, “Mevcut hastanemiz içinde düzenleme yaparak fizik tedavi hastalarımız için bir yeni servis daha açtık. Yatak sayısını biraz daha arttırdık. Fizik Tedavi Hastanemize talep çok fazla. Şu anda hastanemizde uygun yerleri servis olarak kullanmak düşüncesindeyiz. Son yapılan servisimizle yatak sayısı 12 daha artmış oldu. Mevcudumuz 540 kişiydi, yeni yapılanla 552 oldu. Fizik Tedavi Hastanemizin yataklı servisine özellikle il dışından çok fazla talep var. Uzun süredir sırada bekleyen hastalarımız var. Bu sorunları en kısa sürede aşmak için çalışıyoruz. Fizik Tedavi için günlük olarak ayaktan tedavi olan hastalarımız sıra almadan gelebiliyorlar. Daha önce bu hastalarımızda da yoğunluk yaşanıyordu. Ancak yaptığımız düzenlemelerle bu sıkıntıyı aştık. Tüm Türkiye’den fizik tedavi hastalarımız geliyorlar. Örneğin Ankara’dan gelen hastalar, bizim cihazlarımızın GATA’dan bile daha gelişmiş olduğunu, daha iyi tedavi olduklarını söylüyorlar. Bu açıdan memnunuz. Standardımızı bozmadan yatak sayımızı arttırarak hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Onkoloji Hastanemiz tamamlandığında Türkiye’ye örnek bir hastane olacak”

Onkoloji Hastanesi’nin temelinin yakın bir zaman içerisinde atılacağını kaydeden Yıldırım, “Bizim poliklinik ihalemiz 11 ayda tamamlandı. İnşallah Onkoloji Hastanemizi de hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Poliklinik inşaatının 3 yıl süresi vardı. Ama 11 ayda tamamlandı. Onkoloji Hastanemiz tamamlandığında Türkiye’ye örnek bir hastane olacak. Yaklaşık 10 tane asansör planladık. Hastaların rahat edeceği bir hastane olacak. Radyoterapi ünitemizi ise inşaat bitmeden açacağız. Onkoloji Hastanemizin yanına ayrı bir binaya radyoterapi ünitemizi planladık. Bu bölüm hastaneden önce açılacak. Böylece onkoloji alanındaki tüm tedaviler ilimizde yapılmış olacak. Hiçbir hastamız il dışına gitmek zorunda kalmayacak” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Programda ayrıca diyabetik ayak yaralanmaları ve tedavisi hakkında Başhekim Yıldırım dinleyicileri bilgilendirdi.

Yayın sonrası bir süre Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile de görüşen Yıldırım, Gün FM’e yayın dolayısıyla teşekkürlerini iletti. Akar ise Yıldırım’a çalışmalarında başarılar diledi.

AKÜ Tıp Fakültesi’nin katkılarıyla hazırlanan Sağlık Olsun yaklaşık bir saat sürdü.

 

 

Editör: Haber Merkezi