Ercan:“İş Adamları AKP’ye yakın davranmaya zorlanmaktadır”

CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Geleceği Birlikte Kuruyoruz, Afyon Buluşması” konulu toplantıya milletvekili adayları, sanayici ve iş adamları Güral Otel’de yemekte bir araya geldi. CHP İL Başkanı Nevzat Ercan, örgütlü çoğulculuğun alanı olması gereken sivil toplum, hızla iktidarın güdümüne sokulmakta ve tek sesli hale getirilmeye çalışılmaktadır diyerek, “Sendikalar, meslek odaları ve iş adamlarımız ve işverenlerimiz AKP’ye yakın davranmaya zorlanmaktadır” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı ve milletvekili adayları sanayici ve iş adamları Belediye Başkanları Muhtarlar, STK temsilcileri, Basın mensupları ile Güral Otel’de düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe, çok sayıda iş adamı ile birlikte Ankara Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Milletvekili Adayları Burcu Kayıkçı, Mehmet Ecer, Bekir Kasap, Evciler Belediye Başkanı Saim Özer, Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar ve basın mensupları katıldı.

“VERGİ DENETİMİNİ İKTİDARIN SİYASİ ARACI OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ”

Türkiye’de sivil toplumun, siyasi iktidarın baskısı altında olduğunun altını çizen Nevzat Ercan, “Örgütlü çoğulculuğun alanı olması gereken sivil toplum, hızla iktidarın güdümüne sokulmakta ve tek sesli hale getirilmeye çalışılmaktadır. Sendikalar, meslek odaları ve iş adamlarımız ve işverenlerimiz iktidara yakın davranmaya zorlanmaktadır. Akademisyenler, yazarlar ve sanatçılar baskı altındadır. CHP, demokratik bir toplumun temeli ve zenginlik kaynağı olan örgütlü toplumu ve çoğulculuğu geliştirmek için gereken tüm düzenlemeleri yapacaktır. Ekonomiyi demokrasi ve saydamlık ilkelerine uyğun şekilde yönetecek ekonomi dünyasıyla ilgili tüm üst kurulları özelleştirecek ve siyasal iktidarın müdahalelerine karşı koyacağız. Farklı sermaye guruplarının haksız vergi cezalarıyla sindirilmeye çalışılmasına son vereceğiz. Vergi denetimini iktidarın siyasi aracı olmaktan çıkaracak düzenlemeleri yapacağız” dedi.

“CHP ÜLKEMİZDE HAKKANİYET, KALKINMAYI VE REFAHI SAĞLAYACAKTIR”

Yemekte bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Nevzat Ercan, insanca yaşamın, ancak toplumsal refahın, mutluluğun ve gelirin hakça bölüşüldüğü, tüm halkımızın eğitim ve sağlık hizmetlerinden eşit şekilde yararlanabildiği bir düzen içinde mümkün olabileceğini söyledi. Ercan, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin hedefi, halkımızın gelecek kaygısı duymadan, hakça, onurlu ve insanca yaşayacağı bir düzeni kurarak, hiçbir vatandaşımız evsiz kalmayacak, yatağa aç girmeyecek ve çocuklarımız çalışmak zorunda kalmayacaktır. Kadınlarımız toplumda güçlenerek iş gücüne daha fazla katılacaklardır. Bu nedenle gençlerimize iş bulmaları sağlanacak, kendi hayatlarını kurabilmelerine yardımcı olunacaktır. CHP’nin güçlendireceği sosyal devlet, ülkemizde hakkaniyet, kalkınmayı ve refahı sağlayacaktır” ifadesinde bulundu.

“BİREYLERİN ÖZEL HAYATINI ZEDELEYEN TÜM UYGULAMALAR KALDIRACAK”

CHP’nin önceliğinin hukuk üstünlüğünü ve temel hakları yeniden tesis etmek, korkuya son vererek “Özgürlükler Cumhuriyetini” kurmaktır diyen İl Başkanı Nevzat Ercan, “CHP, halkımızın geçmişten gelen kimliklerini ötekileştirmeyecek, vatandaşlık haklarının en ileri düzeye taşınmasını sağlayacaktır. Muhalif gurupların sindirilmesine son verecek; bireylerin haysiyetini ve özel hayatını zedeleyen tüm uygulamaları ortadan kaldıracaktır. CHP iktidarında, vatandaşlarımızın inanç, etnik köken ve yaşam tarzları yüzünden ayrımcılığa uğramalarının önü açılacaktır. CHP, bağımsız, özgür ve çoğulcu bir medyanın oluşturulması için tüm yasal ve mali tedbirleri alacak, halkımızın farklı kaynaklardan bilgilenme hakkını koruyacaktır” şeklinde konuştu.

Yaşar burada yaptığı konuşmasında, partimin verdiği görev üzerine bugün Afyon’da olduğunu belirterek, siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi. Yaşar, “Türkiye’de kurulan siyasi partilerimizin hepsi ülkeye siyasete halka hizmet etmek için kurulmuştur. Her siyasi partinin farlık programı vardır. Bunla seçime girer, iktidar olur muhalefet olur. İktidarda önemlidir. Muhalefet de önemlidir. İkisi de demokrasinin olmaz saz olmazıdır. Dünyada yaşanan seçimlerle ülkemizde olan seçimleri kıyaslamak ve anlatmak istiyorum. Bugün dünyanı neresinde bir seçim olsa bütün sonuçlarına ulaşıyorsun. Sonuçları köydeki Ahmet amcada üniversitedeki öğrencide öğrenebiliyor. Demokrasinin sorunsuz bir şekilde işleyebilmesi için basının özgür olması gerekir. Basın sahibinin sesi olamamalı. Demokrasinin kural ve kuramları ile işlediği bir ortamda demokratik kitle örgütleri düşüncelerini çekinmeden, korkmadan doğruysa doğru, yanlışsa yanlış diye söyleyebilmelidir” dedi.

“DİKTATÖR İSTEMİYORUZ”

Yaşar sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülke hepimizin ülkesi. Bunu bize Mustafa Kemal Atatürk verdi. 1923’te biz hilafeti, saltanatı devam ettirseydik, Osmanlı imparatorluğunun benimsediği yönetim şeklini devam ettirseydik, ne ben bugün cumhuriyetin başkenti Ankara’da bir belediye başkanı olurdum, ne de sanayicisi, işadamı, bakanı başbakanı ve de Güneyce’den çıkıp İstanbul’a yerleşen cumhurbaşkanımız cumhurbaşkanı olabilirdi. Biz bugün bu noktalardaysak, milletvekilliğine adaylığını halk çocukları koyabiliyorsa, bunu gazi Mustafa kemal Atatürk’e ve arkadaşlarına borçluyuz. Bizim yeni Diktatörlere, yeni ben yaparımcılara, yeni halifelere, benden başka yapılan her şey yanlıştır diyenlere, yasama, yargı yürütme benden sorulur diyenlere tek bir cevabımız var, biz demokrasiyi sevdik, enin de sonun da demokrasiyi kural ve kurumları ile mutlaka işleteceğiz”

Programa katılan Milletvekili adayları sahneye gelerek kısa birer selamlama konuşması yaptı.

“İŞ ADAMLARIMIZ ÜRETTİKLERİNİ SATMAKTA ZORLUK ÇEKİYOR”

Yaklaşık 13 yıldır AKP’nin ülkeyi yönettiğini ancak özellikle ülkenin şuanda komşularla ilişkisinin son derece kötü olduğunun altını çizen Milletvekili adayı Burcu Kayıkçı, “Bu tabi ki siz değerli sayın işadamlarını ve sanayicileri etkiliyor. Afyonkarahisar’da marka değeri çok yüksek olan bir iki tane var. Genelde fason üretim yapıyoruz. Fason üretimimiz de arada aracılar oluyor direk satamıyoruz. Bundan dolayı da Avrupa ülkelerimiz de satışlarımız kısıtlı. Afyonkarahisar’daki tekstil de olsun, diğer pazarlamalarda olsun ürettiğimiz satmakta zorluk çekiyoruz. Seçimlerde ne sonuç çıkarsa çıksın ciddi sıkıntılar var. Bu sıkıntıları inşallah 8 Haziran sabahı CHP iktidar olduğu günden itibaren çözeceğiz. Gerekli önlemleri almak için çalışmalara başladık. Bu sıkıntıları çözmek için yanınızda olacağız" ifadesinde bulundu.

“DEVLETİN BÜTÇESİNİN GELİRİ SİZLERİN YATIRIMLARI İLE SAĞLANMAKTADIR”

Milletvekili Mehmet Ecer, işadamlarının Afyonkarahisar’a yatırım yaparak ve istihdam yaratarak ekonomisinin kalkınmasında büyük rol oynadığını belirterek, “ Bu Türkiye ölçeğinde de aynıdır. 2002 yılından sonra Türkiye de zihniyet değişti. Kamu istihdam yaratmaktan, yatırım yapmaktan çekildi ve işadamları bu görevi üstlendi. Yani Türkiye’ye vergi veren, devletin bütçesinin büyük orandan geliri sizlerin yatırımları ile sağlanmaktadır. Ama aynı şekilde kamu size rahat çalışma ortamı sağladı mı lütfen bir düşünün. Bugün işadamları üzerindeki kullanılan medya baskısını, maliye baskısını ve diğer baskıları sizler bizlerden daha iyi yaşıyorsunuz. İş adamı Zengin olabilir, çok parası olabilir ama bu parasını rahatlıkla yatırıma dönüştüreceği ya da harcayabileceği bir ülke bulamaz ise o paranın hiç bir anlamı kalmaz diye düşünüyorum. Üretim önemlidir, istihdam önemlidir, demokrasi de önemlidir. Kim ne yapmışsa hep özel sektör sizler yapmışsınız. Bu ülkede önce demokrasiyi yerleştireceğiz, insanlar istediği yere istediği şekilde yatırım yapabilecek, yatırımlarının önünde engel olmayacak herkes görüşlerini söyleyebilecek." dedi.

 

                

Editör: Haber Merkezi