Engellilere yönelik hizmetler artarak devam edecek

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, engellilerin sıkıntı ve sorunlarının çözümünün toplumun tamamını ilgilendirdiğini söyledi. Dünya Engelliler Günü’nün engellilerin ihtiyaç ve beklentileriyle ilgili farkındalık yaratılması açısından önemli olduğuna değinen Özkal, AK Parti’nin engellilere yönelik politika ve hizmetlerinin de artarak devam edeceğini söyledi.
Birleşmiş Milletler’in 1992 yılında 3 Aralık’ı Dünya Engelliler Günü olarak kabul ettiğini hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, engelliler gününün toplumsal farkındalığın oluşmasında önemli bir katkı sağladığını söyledi. Engellilerin yaşamlarının kolaylaştırılmasının tüm toplumun bir görevi olduğunu ifade eden Özkal, “Engelli vatandaşlarımızı hatırlamak, onların sorun ve sıkıntılarını görmek, onların toplumumuz önemli bir parçası olduğunun bilincinde olmak, yılda bir güne sıkıştırılamayacak kadar hayati bir konudur. Engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırmak, onları toplumsal, sosyal ve ekonomik yaşama rahatla katılmalarını sağlamak toplumumuzun tüm fertlerine yüklenmiş bir görev ve sorumluluktur. Unutulmamalıdır ki; toplumumuzdaki her birey, bir gün bir nedenle engelli olabilir.” dedi.
Engelli bireylerin desteklendiği ve inandığı zaman başaramayacağı hiçbir zorluk olmadığını söyleyen Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, engellilerin yaşam sevinç ve azminin herkese örnek olması gerektiğini anlattı. Engellilerin spordan eğitime, sanattan siyasete, iş hayatından siyasete kadar pek çok alanda büyük başarılara imza attığını hatırlan Milletvekili Özkal, “Olimpiyatlar sonrası Rio’da Paralimpik Oyunları'nda engelli sporcuların neler yapabildiğini hep birlikte gördük. İnanç ve azmin her türlü zorluğun yenilmesini sağladığını kanıtlayan Paralimpik Oyunları’nda Ülkemizi temsil eden kardeşlerimizin başarılarını gururla takip ettik. Aslında hayatın her alanında, her gün her yerde bir engelli kardeşimizin gurur duyulası yaşam mücadelesini ve azmini görüyor ancak her an fark edemiyoruz. Yaşadıkları zorluklara rağmen toplumsal hayatın içinde var olan engelli vatandaşlarımız; bizlere de hem Ülkemiz hem geleceğimiz hem de onlar için daha fazla çalışma azmi ve gücü veriyor” şeklinde konuştu.
Engellilerin hem yaşamlarının kolaylaştırılması hem de desteklenmesi adına AK Parti’nin 14 yıldır pek çok yasal düzenleme ve uygulamayı hayata geçirdiğini vurgulayan AK Parti Milletvekili Hatice Özkal, AK Parti’nin engellilere verdiği desteğin her zaman artarak devam edeceğini kaydetti. AK Parti’nin kuruluştan itibaren en önem verdiği konulardan birinin engellilerin sıkıntılarının çözümü olduğunu dile getiren Milletvekili Özkal sözlerini şöyle sürdürdü “Geçmişte ülkemizde engellilerin görmezden geliniyor hatta sosyal yaşamdan dışlanıyordu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda bu anlayışı elinin tersiyle itti. Cumhurbaşkanımız; İstanbul’da başlattığı engellilere yönelik hizmetlerini, AK Parti’yle hükümetleriyle tüm Türkiye’ye yaydı. AK Parti’nin iktidarda olduğu 14 yılda engellilere yönelik pek çok yasal ve sosyal düzenleme yapıldı. Geçmiş iktidarların yardım temeli incitici yaklaşımları yerine; AK Parti hükümetleri, hak düşüncesine dayanan sosyal politikalar geliştirdi. Engellilere yönelik her türlü çalışma ve hizmeti; engellilerin haklarının, engellilere teslim edilmesi olarak gördük ve görmeye devam ediyoruz. Engelli yurttaşlarımızın; ülkemize, ekonomimize, toplumumuza ve hayata katacağı değerlerin bilinciyle; Engelliler Gününün, tüm engelli yurttaşlarımıza sağlık ve hayır getirmesini temenni ediyorum.”
 
Editör: Haber Merkezi