Elibol:“Çatlayana kadar yiyin!”

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, hediye edilen zırhlı makam aracı için, ‘Türkiye bütçesinde çerez parası bile değil’ sözlerine tepki gösteren MHP Milletvekili Adayı İsmail Elibol, “Şurada 7 Haziran’a kadar ömrünüz kaldı. Yiyin ağalar beyler, aksırana kadar tıksırana kadar yiyin. Çatlayana kadar yiyin” dedi.

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tahsis edilen Mercedes marka zırhlı makam aracına harcanan paranın Türkiye'nin milli gelirinde ve bütçesinde çerez parası bile olmadığını söylemişti. Maliye Bakanı Şimşek’e sert bir dille tepki gösteren MHP Milletvekili Adayı İsmail Elibol, “Şurada 7 Haziran’a kadar ömrünüz kaldı. Yiyin ağalar beyler, aksırana kadar tıksırana kadar yiyin. Çatlayana kadar yiyin. Bu dünyanın gelip geçici olduğunu düşünmeden yiyin. Halkın cebinden zorla aldığınız paraları çarçur etmeye devam edin. Bu dünyada istediğiniz kadar lüks yaşayın. ‘Vebal nedir?’ düşünmeyin. Halk sefalet içinde yaşarken sizler israf etmeye, çalmaya, çırpmaya devam edin” dedi.

“İSRAF HARAMDIR” DİYEN DİNİMİZ DEĞİL Mİ?”

Bakanların lüks harcamalarını saymıyorum bile. Düşünün bu ülkenin Diyanet İşleri Başkanı bile 1 milyon liralık zırhlı araca biniyor. Bu bir israf değil midir? Zırhlı araç senin neyine? Sana suikast mı düzenleyecekler? Daha önceki milyonluk aracını baskılar nedeniyle geri veren Diyanet İşleri Başkanına Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeniden zırhlı bir makam aracı tahsis edildi. Oradan verilince israf olmuyor, yâda vatandaşın cebinden çıkmıyor gibi sanki. “İsraf haramdır” diyen dinimiz değil mi? Dinimizin temsilciliğini yapan en üst düzeydeki Sayın Görmez, bu israfı neden yapıyor?” diye sordu.

SOYGUNCULARDAN HESAP SORULACAK

İsmail Elibol, yoksulluğun en büyük nedeninin yolsuzluk ve israf olduğunu kaydederek, “ 17-25 zanlıları başta olmak üzere tüm yolsuzlukların üzerine titizlikle gidilecektir. Soygunculardan ve hortumculardan hesap sorulacaktır. Yolsuzluk yoluyla elde edildiği tespit edilen her türlü varlığa el konulması bu servetlerin nerede kimin adına kayıtlı olursa olsun el konulması hukuken sağlanacaktır.  Özerk bir yolsuzlukla mücadele kurulu oluşturulacaktır” dedi. 

 

MHP Adayı Elibol, Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarı döneminde bütün bu yolsuzluk ve israfın sona erdirileceğini sözlerine ekledi.

 

Editör: Haber Merkezi